sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăCeremonii militareZiua veteranilor de razboi sarbatorita in toata tara

Ziua veteranilor de razboi sarbatorita in toata tara

Din ce in ce mai putini, veteranii de razboi isi sarbatoresc zilele acestea ziua in toate garnizoanele din Romania. Prin Hotărârea Guvernului nr. 1222 din 10 octombrie 2007 şi prin Legea 303 din 13 noiembrie 2007, a fost instituită, pentru prima dată în România, Ziua veteranilor de război, sărbătorită pe 29 aprilie în fiecare an, în semn de recunoaştere a meritelor veteranilor de război pe câmpurile de luptă pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.

Data de 29 aprilie este în legătură cu Înaltul Decret al Regelui Carol I din 29 aprilie 1902, prin care a fost instituit titlul de veteran de război, la a 25-a aniversare a mobilizării pentru cucerirea Independenţei de Stat a României. Din Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război fac parte aproximativ 75.000 de veterani ai Primului şi celui de-al Doilea Război Mondial si vaduve sau urmasi ai acestora.

După oficierea serviciului religios şi sfinţirea coroanelor de flori de către preoţii invitaţi la ceremoniale, au urmat depuneri de coroane la marea majoritate a monumentelor dedicate ostasilor cazuti in cele doua razboaie mondiale.

In Bucuresti au fost depuse coroane de flori la Monumentul eroilor romani cazuti in teatrele de operatii din Parcul Tineretului si la Monumentul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol.

Prin acest post dorim sa aducem si noi un pios omagiu militarilor ce si-au jertfit viata sub drapelul national si sa atragem atentia autoritatilor ca veteranii de razboi sunt din ce in ce mai putini si merita toata atentia si cinstirea din partea romanilor.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE