marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitate militaraGeneralii Marian Ion şi Mihai Chiriţă au fost condamnaţi de ICCJ

Generalii Marian Ion şi Mihai Chiriţă au fost condamnaţi de ICCJ

general chiritaPotrivit Mediafax, generalii Marian Ion şi Mihai Chiriţă au fost condamnaţi de ICCJ la patru ani şi, respectiv, doi ani de închisoare, alături de aceştia primind pedepse cu închisoarea alţi 95 de ofiţeri, subofiţeri şi maiştri militari, în dosarul privind fraudarea concursurilor organizate în unităţi MApN.

Marian Ion, fost adjunct al şefului Direcţiei de Management şi Resurse Umane din Ministerul Apărării Naţionale, şi Mihai Chiriţă, fost şef al Direcţiei de Instrucţie şi Doctrine din cadrul Statului Major General din MApN, au fost condamnaţi pentru instigare la fals intelectual.

Potrivit sentinţei pronunţate marţi de instanţa supremă, din pedeapsa lui Marian Ion va fi dedusă perioada reţinerii şi arestului preventiv, respectiv 13 decembrie şi 21 decembrie 2010 – 18 martie 2011. De asemenea, lui Mihai Chiriţă îi va fi dedusă din pedeapsă reţinerea de 24 de ore din 13 decembrie 2010 şi arestarea preventivă din 21 decembrie 2010 până în 17 februarie 2011.

Judecătorii de la instanţa supremă au mai decis, prin aceeaşi sentinţă, să îi condamne pe Dan Costel Crăciuneanu la doi ani de închisoare, pentru trafic de influenţă şi pe Crinu Ionuţ Onel la trei ani de închisoare, pentru instigare la fals intelectual.

Sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

O palma pe obrazul armatei venita de la cei care trebuiau sa tina acest obraz imaculat.

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

  1. Ar trebui cercetate si alte foste sau actuale cadre militare in legatura cu implicarea lor in trimiterea personalului pe la posturi caldute pe la Bruxelles si mai ales cum de numai anumite persoane au beneficiat de prelungirea mandatului, chiar si peste limita legala de prelungire?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE