duminică, aprilie 14, 2024
AcasăActualitate militaraNoaptea mintii: MApN sanctionat pentru discriminare

Noaptea mintii: MApN sanctionat pentru discriminare

Intr-o societate profund bolnava ma astept ca si din zona militara sa apara lucruri negative. Si apar… Insa sa sanctionezi ministerul pentru discriminare citam ” in legatura cu segregarea pe sexe a locurilor scoase la concurs in cadrul procesului de admitere in institutiile de invatamant”, mi se pare chiar noaptea mintii.

Potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii de catre Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen FILIA, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a hotarat ca faptele sesizate constituie discriminare si sanctioneaza Ministerul Apararii Nationale cu avertisment si recomanda ca pe viitor sa respecte principiul nediscriminarii si al egalitatii de sanse dintre femei si barbati.

Cu toate ca eu nu-mi pot imagina o femeie tragand de levierele unui tanc, hai sa vedem pentru ce au acuzat 17 organizatii armata direct din comunicatul de presa:

In data de 23.03.2014 mai multe organizatii neguvernamentale au transmis catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii o petitie formulata impotriva Ministerului Apararii Nationale in legatura cu segregarea pe sexe a locurilor scoase la concurs in cadrul procesului de admitere in institutiile de invatamant proprii si prevederea unui numar considerabil mai mic pentru fete in raport cu numarul de locuri rezervat baietilor.

Organizatiile semnatare ale petitiei sunt: Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen: FILIA, Centrul Parteneriat pentru Egalitate – CPE, Centrul de Resurse pentru Participare Publica – CeRe, Asociatia Transcena, Asociatia Romano ButiQ, Societatea de Analize Feministe – AnA, Asociatia GRADO, Asociatia E-Romnja, Asociatia Pas Alternativ Brasov, Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania, Asociatia Romanian Women’s Lobby, Fundatia Centrul de Mediere si Securitate Comunitara, Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala, Centrul Euroregional pentru Initiative Publice, Asociatia Agentia de Monitorizare a Presei, Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen, Agentia de Dezvoltare Comunitara „Impreuna”.

Organizatiile semnatare au solicitat Consiliului sa constate savarsirea faptei de discriminare pe criteriul de sex si sa sanctioneze corespunzator Ministerul Apararii Nationale, precum si sa recomande schimbarea criteriilor de admitere la unitatile de invatamant din cadrul M.Ap.N. si revenirea la conditiile nediscriminatorii din anii precedenti.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a hotarat ca faptele sesizate constituie discriminare. Sanctioneaza Ministerul Apararii Nationale cu avertisment si recomanda ca pe viitor sa respecte principiul nediscriminarii si al egalitatii de sanse dintre femei si barbati.

Petitia formulata de organizatiile semnatare poate fi consultata aici.

Stimate doamne, locul femeii in armata oricarei tari este bine stabilit si nu il contesta nimeni. Insa sa ceri unei institutii de acest gen sa puna egalitate intre sexe mi se pare aberant. Nu toate functiile se preteaza unei femei, nu toate femeile fac fata unei anumite functii. Dar daca este discriminare, sa se faca egalitate.

Eu imi propun sa acuz ministerul de discriminare la CNCD in legatura cu segregarea pe sexe a baremelor necesar a fi trecute de catre candidati in cadrul procesului de admitere in institutiile de invatamant. Apoi daca vrem egalitate, egalitate sa fie. Ce ziceti doamnelor, mai trecem testele?

Oricum o decizie de noaptea mintii…

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Daca se introduc locuri nediferentiat pe categorii de sex, poate si verificarile la probele sportive sa fie facute dupa o grila unica, care sa nu mai faca diferentierea intre barbati si femei, pentru ca tot vor tratament egal cu barbatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE