sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăPoliticaRegent Security, firma directoarei din MApN, primeşte în continuare contracte de la...

Regent Security, firma directoarei din MApN, primeşte în continuare contracte de la stat

Conectarea firmelor de partid la banul public şi minciuna dusă până în pânzele albe sunt doar două dintre cele mai deranjante tare ale actualei puteri. Cotidianul.ro vă prezintă azi încă un exemplu care ilustrează perfect această stare de fapt.
În urmă cu o lună, cotidianul.ro dezvăluia modul în care câştigă pe bandă rulantă contracte cu statul grupul de firme de pază care aparţin „blondei de la MApN”, Georgia Gabriela Voicu, director la Oficiul Naţional pentru Comemorarea Eroilor (ONCE), instituţie aflată în subordinea MApN.
Norocel Anastasescu, asociatul şi partenerul de viaţă al Georgiei Voicu, a înfiinţat firma de securitate şi pază Regent Security SRL. Firma-mamă Regent Security SRL are circa 800 de angajaţi şi multe filiale, în mai toate oraşele din ţară. În firma-mamă, Georgia Voicu deţine 95% din acţiuni şi este asociată cu Ştefan Bardan. Din greşeală sau nu, Georgia Gabriela Voicu a omis să treacă în declaraţia sa de interese faptul că este acţionar majoritar la această firmă. Ştefan Bardan este asociatul lui Norocel Anastasescu în filialele din Braşov şi Prahova ale firmei Regent Security SRL.

Societatea Regent Security SRL Prahova a beneficiat în doar un an şi jumătate de 39 de contracte cu 35 de instituţii ale statului: cu Ministerul Apărării, Ministerul Sănătăţii, inspectorate teritoriale de muncă, spitale, direcţii vamale, muzee, teatre şi chiar grădini zoologice.
Ministerul Apărării acordă un nou contract Georgiei Voicu, director în MApN
Materialul publicat de cotidianul.ro, în data de 7 iunie 2010, a produs destule frisoane conducerii MApN.
În emisiunea „Ora de Foc” de la Realitatea TV din 9 iunie 2010, comandorul Tiberiu Frăţilă, şeful Direcţiei de informare şi relaţii publice din Ministerul Apărării, a intrat în direct telefonic şi a negat cu înverşunare informaţiile publicate de noi, conform cărora firma Georgiei Voicu şi a lui Norocel Anastasescu, concubinul său, Regent Security SRL, avea contract de asigurare servicii pază chiar şi cu MApN, mai exact cu o unitate militară a MApN. Moderatorii emisiunii, Adrian Ursu şi Oana Stancu, au prezentat anunţul de atribuire a contractului către Regent Security SRL, dar comandorul Tiberiu Frăţilă a continuat să mintă, afirmând că nicio unitate militară a MApN nu are contracte de pază cu societatea respectivă, chiar dacă avea în faţă o probă zdrobitoare: anunţul de atribuire a contractului.
Iată că, la distanţă de doar o lună, aflăm că Ministerul Apărării a mai acordat încă un contract de pază firmelor lui Norocel Anastasescu, partenerul de viaţă al Geogiei Voicu, directoarea ONCE din MApN.
Conform anunţului de atribuire nr. 87365/12.07.2010, publicat pe site-ul e-licitatie.ro, în data de 6.07.2010, Unitatea Militară 02296 din Bucureşti a MApN a acordat un contract de asigurare servicii de pază unui consorţiu de cinci de firme de securitate. Una din aceste cinci firme este Regent Security Prahova SRL, firma lui Norocel Anastasescu, iubitul şi asociatul Georgiei Voicu, şefa ONCE. Valoarea totală a contractului este de 870.756 lei, fără TVA (aproximativ 210.000 euro).
Având în vedere întâmplarea de luna trecută, este de aşteptat ca oficialii MApN să nege şi această nouă dezvăluire publicată de noi, cu toate documentele doveditoare.
Domnule ministru al Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şi domnule comandor Tiberiu Frăţilă, minciuna a mers prea departe! E timpul să vă daţi demisia din funcţiile pe care le ocupaţi!
Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, „dependent” de serviciile de pază oferite de firma blondei de la MApN
Noul contract acordat de MApN firmei familiei Georgiei Voicu nu este singurul obţinut de Regent Security în această lună. Este imensă nesimţirea cu care instituţiile statului atribuie contracte grase acestei firme de partid, în ciuda tuturor dezvăluirilor apărute în presă, în ultima lună.
Oficiul Naţional al Registrului Comerţului este probabil cea mai ataşată instituţie a statului de serviciile de pază oferite de Regent Security Prahova SRL.
La începutul lunii iunie, în plin scandal declanşat de informaţiile publicate în cotidianul.ro, firma directoarei de la ONCE primise un contract în valoare de 187.391 lei, de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, pentru asigurarea serviciilor de pază şi protecţie la sediul ONRC, la sediul fiecarui ORCT, cât şi la sediile Birourilor Teritoriale din Buftea, Vişeu de Sus, Sighişoara, imobil Cluj depozitare arhivă.
Oficiul Naţional al Registrului Comerţului nu s-a oprit aici şi a acordat firmei Regent Security Prahova, în data de 17.06.2010, un contract de 3.685 lei pentru fiecare din sediile sale din Bucureşti, Bihor, Timişoara, Mureş, Dâmboviţa, Prahova, Constanţa, Braşov, Vrancea, Buzău, Mehedinţi, Gorj, Călăraşi, Teleorman.
Şi în luna iulie, firma Regent Security Prahova, firma lui Norocel Anastasescu, norocosul iubit al Georgiei Voicu, şefa de la ONCE, a primit de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului un contract în valoare de 5.883 lei, pentru asigurare servicii pază umană, pentru sediul ORCT din Teleorman, pentru o perioadă de doar trei luni. Acest ultim contract publicat pe e-licitatie.ro, acordat societăţii Regent Security, pentru asigurarea pazei la sediul ORCT Teleorman, este suplimentarea la contractului anterior din 17.06.2010, o inginerie financiară devenită hit de mare succes în această guvernare specializată în umflarea contractelor cu statul prin aşa-zisele acte adiţionale.
Este absolut scandaloasă uşurinţa cu care statul a continuat să acorde cu generozitate contracte firmei unui demnitar din MApN.
Acesta e modul în care puterea Băsescu-Boc-Oprea înţelege să „muncească” în folosul românilor. Din păcate, este vorba doar despre interesul unei minorităţi, al camarilei de partid şi de stat, aşa cum se poate vedea şi din cazurile prezentate în acest material.
Sursa: integral din cotidianul.ro

Update:
Dorind să şteargă scandalul stârnit de dezvăluirile din cotidianul.ro, ministrul Apărării a demis-o pe Georgia Gabriela Voicu din funcţia pe care o deţinea la ONCE. Gabriel Oprea vrea să facă uitată trecerea Georgiei Voicu prin ministerul pe care domnia sa îl păstoreşte, încercând să şteargă urmele ofensei impardonabile aduse memoriei eroilor. Blonda de la MApN a fost înlocuită din funcţie într-o discreţie desăvârşită. Cu doar câteva zile în urmă, pe site-ul ONCE, la secţiunea „Conducere”, figura ca director tot Georgia Gabriela Voicu. Acum însă, a apărut în locul Georgiei Voicu numele colonelului doctor Marian Chiriac Popescu.
Da, într-adevăr, Georgia Voicu a fost înlocuită din funcţia de director al ONCE, dar nu se poate şterge din memoria opiniei publice faptul că a deţinut această demnitate. Mai mult chiar, MApN prin UM 02296 a continuat să acorde contracte de pază firmei Regent Security Prahova SRL- care aparţine iubitului Georgiei Voicu.
Aşa se explică şi atitudinea comandorului Tiberiu Frăţilă, care a intrat în direct, prin telefon, la emisiunea „România te priveşte” de la Realitatea TV, pentru a dezminţi informaţiile publicate azi în ziarul nostru, despre noul contract câştigat de Regent Security Prahova SRL şi atribuit de UM 02296, pentru asigurarea de servicii de pază.

În aceeaşi notă cu care ne-au obişnuit deja reprezentanţii ministerului condus de generalul Oprea, comandorul Frăţilă a negat, la fel ca şi acum o lună de zile, fără a avea vreun argument valabil, legăturile de afaceri pe care Georgia Gabriela Voicu le are cu MApN.

Comandorul Frăţilă ar trebui să se informeze citind de două ori înainte de a nega existenţa acestui ultim contract al UM 02296 cu Regent Security Prahova SRL. Regent Security Prahova SRL a câştigat acest contract alături de încă alte patru firme de pază şi protecţie.

Când mai dă telefoane la prieteni, rude şi televiziuni, Tiberiu Frăţilă, şeful Direcţiei de informare şi relaţii publice din ministerul Apărării, să citească mai bine documentele şi să nu mai încerce să ascundă mizeria în nisip, precum pisica.

Sursa : cotidianul.ro

LATER UPDATE:

Publicam aici un punct de vedere al Ministerului Apararii, desi nu ne-a fost trimis spre publicare, punct de vedere pe care ziarul Cotidianul se pare ca nu vrea sa il publice.

Astfel:

13 iulie 2010

Domnului Cornel Nistorescu
Director general al publicaţiei COTIDIANUL.ro

DREPT LA REPLICĂ

Referitor la afirmaţiile neadevărate şi calomnioase publicate în Cotidianul.ro, în data de 13 iulie a.c., în articolul intitulat „Georgia Voicu, blonda de la Apărare, loveşte din nou! Regent Security, firma directoarei din MApN, primeşte în continuare contracte de la stat”, pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm următoarele:

Ministerul Apărării Naţionale respinge categoric afirmaţiile calomnioase, neadevărate şi neavenite publicate de către Cotidianul.ro, care au unicul scop de a dezinforma opinia publică şi de a aduce prejudicii de imagine instituţiei.
Ministerul Apărării Naţionale va acţiona în judecată pe cei responsabili pentru prejudiciul de imagine adus instituţiei prin difuzarea de informaţii false şi răuvoitoare pe acest subiect.
Ministerul Apărării Naţionale a semnalat în repetate rânduri conducerii Cotidianul.ro maniera lipsită de profesionalism în care semnatara articolului înţelege să practice jurnalismul, prin atacuri nejustificate la instituţii ale statului român – ultima dată am trimis un drept la replică (nepublicat) în urma articolului referitor la directorul ONCE, din data de 7 iunie a.c. Ca întotdeauna, doamna Horvat nu a solicitat punctul de vedere al M.Ap.N. şi nu s-a documentat cu privire la realitatea informaţiilor publicate.
Referitor la afirmaţia din articolul din 13 iulie, că „Regent Security a beneficiat în anul 2009” de contracte cu Ministerul Apărării, subliniem că nici M.Ap.N., nici U.M. 02384 (nominalizată în articolul anterior din 7 iunie a.c.) nu a încheiat contracte de prestări servicii de pază, în anul 2009, cu firma Regent Security.
De asemenea, în anul 2010, U.M. 02296 Bucureşti (nominalizată în articolul din 13 iulie) nu a încheiat vreun contract de prestări servicii de pază cu această firmă.
În ceea ce priveşte afirmaţia că U.M.02296 a acordat un contract de pază firmei SC Regent Security, precizăm că SC REGENT SECURITY PRAHOVA SRL a participat, în luna aprilie 2010, alături de mai multe societăţi comerciale specializate, la licitaţia organizată de UM 02296, dar nu a câştigat niciun contract pentru prestarea serviciilor de pază ale unităţii militare menţionate, prezentându-se la licitaţie cu un preţ mai mare ofertat, fapt care nu îi permite încheierea unui contract de prestare servicii de pază.
Achiziţia de servicii de pază preconizată de UM 02296 a vizat semnarea unui acord-cadru, prin procedura de „licitaţie restrânsă”, conform prevederilor O.U.G. nr. 34/2006, privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, cu modificările şi completările ulterioare.
Potrivit art.3 lit. b din OUG nr. 34/2006, „acordul-cadru este înţelegerea scrisă intervenită între una sau mai multe autorităţi contractante şi unul sau mai mulţi operatori economici, al cărei scop este stabilirea elementelor/condiţiilor esenţiale care vor guverna contractele de achiziţie publică ce urmează a fi atribuite într-o perioadă dată, în mod special în ceea ce priveşte preţul şi, după caz, cantităţile avute în vedere”.
Procedura de achiziţie derulată de UM 02296 a început cu publicarea, la data de 09.02.2010, a anunţului de participare nr. 94028 în SEAP (www.e-licitatie.ro), conform legislaţiei naţionale privind achiziţiile publice şi a reglementărilor interne privind achiziţia serviciului de pază şi intervenţie la obiectivele militare.
Anunţul implică, în prima etapă, încheierea unui acord-cadru multianual (pe durata a 4 ani), cu mai multe societăţi comerciale specializate, iar în a doua etapă, atribuirea contractului anual, pe baza criteriului „preţul cel mai mic”.
În urma desfăşurării procedurii de licitaţie, a fost publicat anunţul de atribuire a acordului-cadru nr. 87365/12.07.2010 (prezentat, trunchiat, în două fragmente în articolul din cotidianul.ro), cu 5 societăţi comerciale specializate (în următoarea ordine, pornind de la preţul cel mai mic – locul 1, la preţul cel mai mare – locul 5):
1. SC ALARM SYSTEMS S.R.L.
2. SC CBB GUARD S.R.L.
3. SC REGENT SECURITY PRAHOVA S.R.L.
4. SC DELTA SECURITY S.R.L.
5. SC SION SECURITY S.R.L.

După cum se poate lesne observa din acest clasament, firma SC Regent Security nu a câştigat licitaţia pentru contractul de prestare de servicii, ci a ocupat locul III, având un preţ mai mare decât primele două firme clasate. La şedinţa de deschidere a ofertelor au participat reprezentanţii tuturor societăţilor comerciale, care au primit fiecare câte un exemplar din procesul verbal, document pe care l-au semnat.
Pentru anul 2010, UM 02296 Bucureşti a încheiat, respectând acelaşi criteriu „preţul cel mai mic”, un contract de achiziţie prestări servicii de pază cu firma care a avut cel mai mic preţ ofertat şi care a respectat caietul de sarcini al achiziţiei.
Potrivit anunţului de atribuire publicat în SEAP, firmele participante şi declarate admise sunt trecute la pct. V.3. De altfel, numai acest anunţ de atribuire a acordului-cadru a fost prezentat de dumneavoastră în articolul din cotidianul.ro, unde eronat s-a afirmat că SC Regent Security a câştigat o nouă licitaţie şi un nou contract cu M.Ap.N. Eroarea făcută de jurnalist se datorează, pe lângă reaua-credinţă manifestată faţă de M.Ap.N. şi lipsei de profesionalism, şi necunoaşterii legislaţiei privind achiziţiile publice.
În ceea ce priveşte referirile la directorul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor (ONCE), şi presupuse legături ale acestuia cu firme de pază şi contracte cu statul, facem precizarea că directorul ONCE este domnul colonel dr. Marian Chiriac POPESCU, iar domnia sa nu are nicio afacere cu statul aşa cum greşit se scrie în articol.
Avem convingerea, domnule director general, că veţi cere colegilor dumneavoastră ca, în virtutea normelor deontologice şi profesionale ale jurnaliştilor, să verifice la sursă informaţiile care urmează a fi publicate.
De aceea, în virtutea dreptului la replică şi pentru informarea corectă a publicului, vă adresăm rugămintea să publicaţi integral aceste precizări, în aceleaşi condiţii grafice în care a apărut articolul „Georgia Voicu, blonda de la Apărare, loveşte din nou! Regent Security, firma directoarei din MApN, primeşte în continuare contracte de la stat”.

Biroul de presă

Dreptul la replica a fost preluat de pe militar infomondo.

RELATED ARTICLES

3 COMENTARII

  1. noua firma pe Bucuresti care patronul este acelasi,adica A…….U N…..L,este S….T E….E srl,ca administrator al firmei ,este sora ei ,adica M….A V….U,sora G eu am fost angajat la aceasta firma ,si nu mi a platit salariul,sunt in proces cu ei.ATENTIE! evitati aceasta firma.

  2. Post nepublicat datorita limbajului obscen.

    Domnule kuyznvmsio, daca vreti sa postati, o puteti face cu respectarea regulilor minime de bun simt.

  3. Am fost angajat la firma Regent cateva luni la Oficiu de Registru al Comertului din tara si la fel de 2 luni jumatate nu mi-au dat bani , carte de munca nu mi-au facut nu imi mai raspund la telefon sau cand imi raspund ma amana de pe o zi pe alta.Nu stiu dar cineva trebuie sa ia o masura pentru ca este prea de tot cum pot unuii sa-si bata joc de oamenii fara sa se intample nimic. Banuiesc ca in situatia mea sunt multi nici nu stiu daca are rost sa le fac reclamatie pentru ca cred ca cu ea raman.Nu mai ramane decat sa ne adunam toti si sa le cerem socoteala.Ganditi-va cati mai sunt care sunt in situatia asta si nu au net sau stiu eu sunt de la tara .Oricum eu o sa postez la toate ziarele articole despre aceasta firma da de macar urmatorii sa nu mai ia teapa de la mafiotii astia.Poate vreun ziar se va sesiza si impreuna sa inchidem firma sau cel putin angajatii sa nu mai fie bajocoritii de astia si pe blonda asta din imagine poate cineva o va baga la puscarie pentru cate rele o facut si a lasat oamen fara salar sii care au lucrat pentru ca ea sa se imbogateasca.Voi face si eu la randul meu plangere la ITM si poate ii voi da in judecata dar singur nu cred ca am sanse poate ne vor ajuta cineva de la vreun ziar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE