miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăActualitate militaraȘeful SMAp: Armata României nu poate să ducă operaţii de luptă pe...

Șeful SMAp: Armata României nu poate să ducă operaţii de luptă pe timp de pace.

Dovedind încă odată că știe foarte bine ce vorbește, șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad a spus ieri, la interviurile one2one de la Europa Liberă că, cităm,

„În momentul de faţă, Armata României nu poate să ducă operaţii de luptă pe timp de pace. Trebuie dată o stare excepţională, stare de asediu sau stare de război. Armata României nu poate să opereze sistemele de armament în afara obiectivelor militare sau a terenurilor de instrucţie pe care le avem în momentul de faţă”.

Actiuni pe teritoriul național pe timp de pace sub auspiciile unei operaţii militare

Pentru rezolvarea situației actuale, șeful SMAp a spus că trebuiesc modificate patru legi, fiind luată în calcul și „o iniţiativă legislativă care să permită să operăm şi pe timp de pace sub auspiciile unei operaţii militare”

Este de dorit, altfel, modificări legislative la: Legea Apărării Naţionale, Legea de organizare şi funcţionare a Ministerului Apărării Naţionale, Legea privind Regimul Armelor şi Muniţiilor şi Legea 257/2021 privind modul de acţiune împotriva aeronavelor care utilizează neautorizat spaţiul aerian al României.

Nu ne rămâne decât să l felicităm pe generalul Gheorghiță pentru curajul de a ne prezenta realitatea și să ne întrebăm de ce generalul Petrescu nu a spus nimic după ce mai multe drone rusești au întrat pe teritoriul național și au căzut în Dobrogea.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE