duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militara18 drone Bayraktar TB2 în valoare de 321 de milioane de dolari...

18 drone Bayraktar TB2 în valoare de 321 de milioane de dolari pentru armata României

Zilele trecute, site-ul Tenders Electronic Daily, o versiune online a suplimentului la Jurnalul Oficial al Uniunii Europene axat pe proiecte de achiziţii publice, a publicat anunţul oficial de atribuire a contractului către producătorul turc Baykar, în vederea producţiei acestor sisteme.

Dronele urmează să fie livrate la Timişoara, unde Forţele Aeriene Române operau Baza Aeriană 93, care găzduia avioane MiG-23 înainte de a fi retrase din uz.

Odată primite, România va deveni a doua ţară din UE, după Polonia, care va opera TB2 şi al treilea membru european al NATO care le va comanda după Turcia.

Aceste achiziţii urmează să contribuie la ambiţiile stabilite în cadrul proiectului de înzestrare a Armatei Române, care urmăreşte dotarea cu echipamente militare şi sisteme de armament noi, care să asigure flexibilitate, cunoaştere extinsă a situaţiei şi putere de foc sporită.

Sistemele UAS ce vor fi achiziționate vor fi destinate Forțelor Terestre Române. Fiecare sistem include șase platforme aeriene cu capacități de lovire a țintei (un total de 18 drone). Programul implică, de asemenea, achiziționarea unui pachet inițial de suport logistic, pregătirea și echipamentele necesare”, a transmis în August 2022 MApN, la momentul anunțului forinței de achiziție a sistemelor UAV.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE