sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăActualitate militaraNevoi mari de personal la MApN- 4000 de locuri de soldati/gradați voluntari...

Nevoi mari de personal la MApN- 4000 de locuri de soldati/gradați voluntari scoase la concurs

Plecările din sistem datorate in mare masura pensionărilor si demisiilor pe fondul unei salarizari necorespunzatoare a facut ca, începând cu data de 2 mai și până pe 16 iunie 2023, să fie organizată una dintre cele mai ample campanii de recrutare și selecție în vederea ocupării a peste 4.000 de locuri de soldați/gradați profesioniști.

Astfel, persoanele care își doresc să activeze în domeniul militar se pot înscrie, în perioada 2 mai – 16 iunie, în cadrul centrelor militare zonale, județene sau de sector, pe a căror rază de responsabilitate își au domiciliul.

Potrivit MApN, „Soldații (și gradații) profesioniști (SGP) constituie cel mai numeros corp de personal militar și îndeplinesc funcții de execuție specifice luptătorilor și specialiștilor militari, în cadrul unor microstructuri de tip echipă, echipaj, post de luptă sau grupă/similare.

SGP pot îndeplini și funcții de comandă la nivelul acestor microstructuri. SGP participă nemijlocit la procesul de instrucție individuală și colectivă, asigură exploatarea și întreținerea tehnicii și armamentului din dotare și a infrastructurii de instruire și pot executa misiuni de paza a obiectivelor militare.”.

Dacă te interesează află detalii direct la sursa:

https://www.recrutaremapn.ro/, www.defense.ro/cariera-recrutare-mapn-ro sau www.recrutaremapn.ro/contactbir.php

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE