sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăActualitate militaraPerioada de recrutare pentru seria 2023 de rezerviști voluntari a fost prelungită...

Perioada de recrutare pentru seria 2023 de rezerviști voluntari a fost prelungită până la 28 iulie.

Potrivit unui ordin al șefului Statului Major al Apărării, procesul de formare și dezvoltare profesională a rezerviștilor voluntari a fost îmbunătățit în favoarea viitorilor candidați.

Principalele schimbări vizează stabilirea duratei pregătirii inițiale la trei săptămâni pentru toate categoriile de rezerviști voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), cu accent pe dimensiunea practic-aplicativă a instrucției, precum și adaptarea modulelor anuale de instruire pentru formarea și dezvoltarea deprinderilor necesare atribuțiilor funcționale.

Reorganizarea cadrului de pregătire și instruire a rezerviștilor voluntari are ca scop o mai bună adaptare la nevoile sistemului militar, dar și la realitățile pieței de muncă din România, flexibilizarea regulilor venind și în întâmpinarea nevoilor celor interesați de efectuarea serviciului de militar în rezervă și a angajatorilor acestora.

La nivel național sunt disponibile 2187 de locuri pentru toate categoriile de personal militar, vârsta candidaților fiind cuprinsa între 18-55 ani pentru cadrele militare și 18-50 de ani pentru soldații gradații rezerviști voluntari.

Detalii suplimentare privind procedura de înscriere pot fi obținute de la sediul centrelor militare zonale, judeţene sau de sector sau pe recrutare.mapn.ro.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE