sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăActualitate militaraIndemnizaţii de gratitudine invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război 

Indemnizaţii de gratitudine invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război 

Președintele României a promulgat legea prin care veteranii de război, invalizii şi văduvele de război vor primi o indemnizaţie lunară de 50% din câştigul salarial mediu brut (peste 7000 de lei, conform INS) utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Astfel a fost promulgată legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 47/2021 pentru completarea art. 1 din Legea nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.

La momentul votului, România mai avea doar 2.521 de veterani

Proiectul de lege a fost adoptat de către Camera Deputaţilor, ca și for decizional, pe 15 mai. Potrivit expunerii de motive, scopul actului normativ îl reprezintă acordarea acestei noi indemnizaţii de gratitudine, ce reprezintă modalitatea prin care statul român îşi exprimă recunoştinţa, respectul şi admiraţia faţă de cei care şi-au pus viaţa în slujba ţării, precum şi o reparaţie morală şi materială care să contribuie la asigurarea unui venit decent invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, dreptul financiar acordându-se exclusiv acestor categorii de beneficiari.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE