sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăActualitate militaraSeful SMG accepta provocarea Invictus Romania

Seful SMG accepta provocarea Invictus Romania

Ai cel putin un erou in familie care a luptat pentru Romania! Vrei sa faci ceva pentru el/ea? Alearga, pedaleaza sau mergi si depune un steag tricolor, o floare sau o lumanare la mormantul sau ori la un monument. Asa suna provocarea nationala lansata de grupul Invictus Romania, provocare acceptata si pusa in practica de catre seful SMG, generalul Nicolae Ciuca.

Șeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, a participat joi, 9 iulie, la Triatlonul Invictus, în București, alături de militari răniți în teatrele de operații.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei ‘Pentru eroul meu’, lansată de către M.Ap.N. cu ocazia Zilei Drapelului Național.

Sergentul-major Ionuț Butoi, militar grav rănit  în Afganistan, imobilizat în fotoliul rulant,  a deschis triatlonul și a înotat alături de camarazii săi din grupul Invictus la Bazinul olimpic de polo și natație al Complexului Sportiv Steaua.

Ștafeta a fost preluată, pentru a doua probă, de un alt veteran al teatrelor de operații, rănit în misiune, plutonierul-adjutant Costi Slăniceanu, care a pedalat de la Stadionul Ghencea până la Monumentul Ostașului Necunoscut și a predat ștafeta celui de-al treilea militar rănit, sergentul-major Marian Nicula.

Generalul-locotenent Nicolae Ciucă s-a alăturat alergătorilor participanți la ultima probă a triatlonului, pe traseul Monumentul Ostașului Necunoscut — Monumentul Eroilor Căzuți la Datorie în Teatrele de Operații și pe Teritoriul României.

‘Am acceptat cu mare plăcere această provocare prin care ne manifestăm respectul față de eroii țării. Am constatat cu bucurie că ne-au fost alături, în cadrul campaniei ‘Pentru Eroul Meu’, nu doar militari, ci și bucureșteni, reprezentanți ai altor instituții de stat ori organizații neguvernamentale’, a precizat generalul Ciucă la finalul activității.

La eveniment au participat, pe lângă voluntari ai grupului Invictus, militari și civili din Statul Major General.

Cei trei militari au fost răniți în incidente în teatrele de operații și se antrenează în cadrul Secției Paralimpice a CSA Steaua pentru a participa la următoarea ediție a Jocurilor Invictus, o competiție paralimpică militară internațională.

Felicitari Invictus Romania, felicitari sefului SMG pentru onorarea cu promptitudine a provocarii. Puterea exemplului personal este mare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE