vineri, iunie 21, 2024
AcasăDiverseRazboiul generalilor...pe plagiat

Razboiul generalilor…pe plagiat

Doua ministere, cel al internelor si cel al apararii, au in acest moment numele si prestanta terfelite de catre doi generali care, in lipsa de ocupatie, isi trag ”palme” prin presa prin comunicate acuzatoare si defaimatoare. Culmea, doi generali care nu au condus in viata lor o companie, batalion ca de brigada nici nu se pune problema.

In urma cu o saptamana, primul personaj al razboiului, generalul Oprea, folosea departamentul de comunicare publica al MAI pentru a face o precizare personala:

”În legătură cu încercările mai vechi și mai noi de a pune sub semnul întrebării probitatea mea morală, corectitudinea declarațiilor de avere și legalitatea parcursului meu academic, inclusiv cu privire la sesizarea de plagiat depusă la Universitatea București privind teza de doctorat, țin să precizez următoarele:

Sunt un om corect, am respectat și respect legile țării. În privința parcursului meu academic, am cerut și am primit din partea Ministerului Educației, conform legii, atestarea faptului că atât titlul de doctor, cât și cel de conducător de doctorat au fost obținute cu respectarea tuturor normelor legale și a exigențelor academice în vigoare la momentul respectiv.

Astfel, prin răspunsul nr. 9750 din 23.06.2015 este atestată fiecare etapă a acestui parcurs, începând cu admiterea la doctorat în 01.10.1996, până în 19.02.2003, când am devenit membru al comisiei de specialitate CNATDCU – Comisia de științe militare, ordine publică și siguranță națională, redenumită ulterior Comisia de Securitate Națională.

Sesizarea de plagiat, ca și sesizarea depusă la ANI (pentru verificarea declarațiilor mele de avere din ultimii 10 ani), precum și multe alte încercări de a-mi denigra numele, îl au ca autor pe Ioan Sîrbu. Ioan Sîrbu este cel care a fost demis de la conducerea Direcției Medicale a ministerului în timpul mandatului meu ca ministru al Apărării Naționale, pentru faptele comise în funcția pe care a deținut-o și pentru lipsa de corectitudine pe care a arătat-o față de militari. Alături de Valer Marian, un om cunoscut pentru apetența de a depune plângeri și petiții, Ioan Sîrbu este principala sursă de zvonuri și minciuni îndreptate împotriva mea.

România este un stat democratic și oricine este liber să depună sesizări și petiții, conform Constituției. Mai mult, lucrarea mea de doctorat, elaborată sub îndrumarea reputatului profesor de drept Ion Neagu, este și ea un document public și este la dispoziția oricui dorește să o răsfoiască, să o citească sau să o analizeze în detaliu.”

PRIM – MINISTRU INTERIMAR,
VICEPRIM MINISTRU PENTRU SECURITATE NAȚIONALĂ,
MINISTRUL AFACERILOR INTERNE
GABRIEL OPREA

De ce pe site-ul MAI aceasta precizare? Petru ca asa vrea el…

Ieri, cel de-al doilea personaj, a iesit pe terenul de instructie:

„Referitor la suspiciunea de plagiat cu privire la teza de doctorat a ministrului internelor Gabriel Oprea, am sesizat în acest sens Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti, însă informaţiile apărute pe site-ul Hotnews.ro din data de 01.07.2015 şi care fac dovada plagiatului provin dintr-o sursă de care nu am cunoştinţă. Precizez faptul că Biblioteca Centrală Bucureşti a refuzat să îmi pună la dispoziţie copie de pe teza de doctorat a ministrului Gabriel Oprea”, arată generalul maior medic Ioan Sîrbu, director general al Direcţiei Probleme Speciale din cadrul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale din Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat transmis de avocata Diana Monica Croitoru-Anghel, de la Cabinet Avocat „Manuela Sîrbu”.

„Totodată, având în vedere faptul că în comunicatul de presă se menţionează că declaraţiile de avere sunt corecte şi că subsemnatul am sesizat Agenţia Naţională de Integritate cu rea-credinţă, pentru a şterge orice urmă de îndoială cu privire la dobândirea în mod licit a averii îi solicit ministrului de interne să permită Agenţiei Naţionale de Integritate care a clasat cercetările în cazul său, să afişeze pe site-ul instituţiei aşa cum prevede legea, raportul care a stat la baza soluţiei de clasare”, a mai arătat Ioan Sîrbu.

În ce priveşte demiterea sa de la conducerea Direcţiei Medicale, Ioan Sîrbu a spus că în 2010 a fost destituit din funcţie de către Gabriel Oprea, care atunci era ministru al Apărării, deoarece a refuzat să dea curs „impunerilor ilegale ale acestuia” şi să pună sistemul medico-militar „în slujba nevoilor personale ale ministrului Gabriel Oprea”.

„Afirmaţia acestuia în sensul că subsemnatul am fost destituit pentru fapte comise în funcţia pe care am deţinut-o şi pentru lipsa de corectitudine pe care am arătat-o faţă de militari, este tendenţioasă şi nu are suport în realitate. Prin urmare, îi solicit public ministrului Gabriel Oprea să îşi retragă afirmaţia, în caz contrar mă voi adresa instanţelor de judecată deoarece afirmaţiile sunt extreme de grave şi îmi aduc un prejudiciu de imagine”, a precizat Ioan Sîrbu.

Stimati domni, jocul dumneavoastra aduce grave prejudicii de imagine institutiilor pe care le conduceti, din care ati facut sau faceti parte. Vi se pot adresa fiecaruia dintre voi zeci de intrebari, insa nu o face nimeni. Oare nu ar fi mai bine sa va disputati problemele in instanta si nu in presa? Sa va intreb ce se intampla daca locotenentul Ion iesea in presa si intreba pe unul dintre voi ceva? Stiu, vrem egalitate…dar nu pentru catei.

Stau si va intreb, de ce nu va luptati cu acelasi aplomb si pentru binele militarilor si al politistilor? Sa va reamintesc faptul ca au aceleasi salarii ca in anul 2010? Sa va reamintesc ca pensionarilor militari le-au fost taiate pensiile? Puteti sa va terfeliti prin tribunale cat vreti, insa lasati militarii si politistii sa-si faca treaba linistiti si sa se bucure de increderea populatiei, pentru ca ei o merita, nu voi.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE