duminică, decembrie 10, 2023
AcasăActualitate militaraProiect pentru resubordonarea SUUMC la ministrul Apărării Naţionale

Proiect pentru resubordonarea SUUMC la ministrul Apărării Naţionale

La Camera Deputaţilor a fost depusa o initiativă legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, în sensul subordonării Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” firect la ministrul Apărării Naţionale.

Direcția Medicală exclusă din lanțul de comandă

Potrivit iniţiatorilor, această resubordonare ar presupune reducerea lanţului de comandă şi implicit a birocraţiei, din acest lanț fiind exclusă Direcția Madicală.

Din Nota de Fundamentare a proiectului legislativ:

”Funcţionarea Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” în subordinea ministrului Apărării Naţionale presupune reducerea lanţului de comandă şi implicit a birocraţiei”.

Actualul context militar de pe Flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice implică o reconsiderare a importanţei rolului pe care îl au structurile din domeniul militar sanitar, prin prisma asigurării refugiaţilor proveniţi din Ucraina la serviciile medicale”.

”Misiunile cu grad ridicat de complexitate şi risc, aflate într-o continuă transformare şi diversificare, încredinţate Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, ca spital cu rol strategic în acordarea asistenţei medicale spitaliceşti, în calitate şi de spital universitar, de urgenţă, regional de nivel ROL 4, din punct de vedere al standardelor NATO, impun prevederea acestuia în subordinea nemijlocită a Ministerului Apărării Naţionale”.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular