luni, aprilie 15, 2024
AcasăActualitate militaraCentrul de boli cardiovasculare se desfiinteaza si integreaza in Spitalul Militar din...

Centrul de boli cardiovasculare se desfiinteaza si integreaza in Spitalul Militar din Bucuresti

Desi in urma cu mai bine de doua luni doctorul Tintoiu, unul din marii medici cardiologi ai Centrului Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare „Acad. Vasile Cândea” si al Romaniei, cerea prin intermediul unei scrisori deschise ca Centrul sa fie lasat de sine statator, mai marii armatei si implicit guvernantii au fost de alta parere, guvernul aproband desființarea Centrului Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare „Acad. Vasile Cândea” si absorbtia acestui de catre Spitalul Militar.

Potrivit hotararii de guvern, Spitalul „Dr. Carol Davila”, unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică, cu sediul în București, aflat în rețeaua sanitară a MApN, se reorganizează prin absorbția Centrului „Acad. Vasile Cândea” și preluarea activității acestuia, ca structură fără personalitate juridică, la data încheierii între cele două unități sanitare a protocolului de predare-preluare.

Personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar care își desfășoară activitatea în Centrul „Acad. Vasile Cândea” se preia, fără afectarea drepturilor salariale, de către Spitalul „Dr. Carol Davila” din București.

De asemenea, personalul tehnico-economic-administrativ și de întreținere din Centrul „Acad. Vasile Cândea” se preia de către Spitalul „Dr. Carol Davila”, cu încadrarea în normativul de personal, sau, după caz, se redistribuie la alte unități din București, din rețeaua MApN, fără afectarea drepturilor salariale.

Structura organizatorică a Spitalului „Dr. Carol Davila”, rezultată în urma acestei reorganizări, se aprobă prin ordin al ministrului Apărării Naționale, cu avizul Ministerului Sănătății, în 60 de zile de la data intrării în vigoare a acestei hotărâri.

Totodată, patrimoniul Centrului „Acad. Vasile Cândea” se preia de către Spitalul „Dr. Carol Davila” pe baza situațiilor financiare întocmite și a protocolului de predare-primire încheiat în 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii.

În aceeași hotărâre se menționează faptul că protocolul de predare-primire cuprinde prevederile bugetare și execuția bugetară pe anul 2016 ale Centrului „Acad. Vasile Cândea”, care se predau Spitalului „Dr. Carol Davila”.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE