joi, aprilie 18, 2024
AcasăActualitate militaraRegimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" va fi ridicat la rangul de brigadă...

Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul” va fi ridicat la rangul de brigadă militară

In discursul ministrului apararii, prilejuit de împlinirea a 155 de ani de la înființarea Regimentului 30 Gardă, a aparut si informatia că rangul unitatii sarbatorite va fi ridicat la rangul de brigadă militară.

„Pentru că dorim să-i onorăm și să-i felicităm, în zilele următoare o să trimit ordinele pentru a ridica rangul acestei unități de elită a Armatei române, de la rangul de regiment la rangul de brigadă militară”, a declarat ministrul Dușa.

„În urmă cu 155 de ani, prin ordonanța domnitorului Cuza se înființa batalionul de vânători, respectiv batalionul de gardă și protocol al Armatei române.Actualul regiment de gardă a reprezentat armata la ceremonii, la festivități, a dat onorul la sute de șefi de stat, de prim-miniștri, de miniștri ai apărării”, a menționat ministrul.

Atat premierul interimar cat si presedintele Romaniei, prezenti la ceremonie, au avut cuvinte de lauda la adresa militarilor Regimentului.

„Însuși numele pe care îl poartă, al domnitorului Mihai Viteazul, este dovadă a faptului că este o unitate de elită. O unitate care, de-a lungul vremii, și-a atras admirația tuturor românilor prin modul exemplar prin care și-a îndeplinit misiunile încredințate, în special la ceremoniile oficiale”, a spus Gabriel Oprea.

Continuator al tradițiilor Batalionului 1 Tiraliori, înființat în anul 1860, Regimentul 30 Gardă ”Mihai Viteazul” este o unitate emblematică a Armatei României, care execută ceremonii militare, precum și misiuni de pază și apărare a unor obiective speciale.

La multi ani regimentului si din partea noastra si de ce nu, multi ani inainte Brigazii 30 Garda.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE