joi, aprilie 18, 2024
AcasăActualitate militaraUn detaşament de militari români defileaza la parada tradiţională pe bulevardul Champs-Elysées...

Un detaşament de militari români defileaza la parada tradiţională pe bulevardul Champs-Elysées din Paris

Defilare Regimentul 30 Garda
Defilare Regimentul 30 Garda
In ziua de 14 iulie, pe bulevardul Champs-Elysées din Paris, are loc parada tradiţională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Franceze. Un detasament de militari romani se va alatura paradei.

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a aprobat participarea unui detaşament de militari români la parada tradiţională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Franceze, ce va avea loc luni, 14 iulie, pe bulevardul Champs-Elysées din Paris.

Detaşamentul Armatei României este format din militari ai Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” şi studenţi ai Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” şi Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Subunitatea românească, comandată de maiorul Marius Diniţă, a efectuat deja două antrenamente pe bulevardul parizian alături de ceilalţi participanţi la paradă.

În anul 2007, a fost pentru prima dată când România a participat cu trupe în cadrul paradei tradiţionale, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Franceze.

Un detaşament de militari francezi a participat, pe 1 decembrie 2013, la Bucureşti, la defilarea organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE