duminică, aprilie 14, 2024
AcasăActualitate militaraExerciţiul multinaţional NATO BREEZE 2014 în Marea Neagră

Exerciţiul multinaţional NATO BREEZE 2014 în Marea Neagră

Fregata Regina Maria.
Fregata Regina Maria.
Dragorul maritim „ALEXANDRU AXENTE” şi fregata „Regina Maria” participă la exerciţiul multinaţional NATO BREEZE 2014, care are loc în Marea Neagră, apele teritoriale ale Bulgariei şi apele internaţionale, cu escală în portul Burgas (Bulgaria).

Dragorul maritim „ALEXANDRU AXENTE” participa la exercitiu în perioada 4-12 iulie in scopul evaluarii acestuia de către partenerii NATO, nava urmand a fi pusa la dispoziţia pachetului de forţe ale Alianţei, în perioada 2015-2018, conform angajamentelor pe care România le-a semnat.

Dragorul maritim „ALEXANDRU AXENTE” participa la misiune cu un echipaj alcătuit din 75 de marinari şi este comandat de căpitan-comandorul Emanuel UNGUREANU.

În perioada 8-12 iulie la exerciţiu se alatura fregata „Regina Maria”(cu un elicopter la bord), având un echipaj alcătuit din 225 de marinari. Nava este comandată de comandorul Bogdan VOCHIŢU. În cadrul exerciţiului BREEZE 2014, din partea Forţelor Navale Române vor fi prezenţi patru ofiţeri de stat major.

Timp de o săptămână, militarii din Bulgaria, Grecia, Italia, Turcia, România şi SNMCMG2 (Gruparea Permanentă NATO de Luptă Împotriva Minelor nr.2) vor desfăşura exerciţii de căutare şi salvare vieţi pe mare, recuperarea naufragiaţilor, exerciţii de monitorizare a traficului navelor comerciale, exerciţii de reacţie la primirea unei avertizări de ameninţare asimetrică, exerciţii de luptă împotriva minelor, exerciţii de luptă antisubmarin, precum şi trageri de artilerie cu armamentul de la bordul navelor.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE