duminică, aprilie 14, 2024
AcasăActualitate militaraProiect de modificare şi completare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal...

Proiect de modificare şi completare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal (scutire de la plata impozitului pe mijloacele de transport)

La Camera Deputatilor a fost depusa o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, de către un grup de 32 de deputati.

În expunerea de motive, se arată faptul că, veteranii din teatrele de operații și urmașii celor decedați ar trebui să beneficieze de aceleași drepturi ca și veteranii de război, această propunere având astfel rolul de a uniformiza noțiunea de veteran în totlitatea accepțiunilor sale.

Astfel, având în vedere că în Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, veteranii din teatrele de operaţii, aşa cum sunt definiţi la art. 2 lit. c)-f) şi j) din Legea nr. 168/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului participant la acţiuni militare, misiuni şi operaţii pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român şi acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia şi urmaşilor celui decedat, sunt scutiţi de la plata impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren, consider că se impune şi scutirea
acestora de la plata impozitului pe mijloacele de transport, precum şi scutirea sau acordarea de reduceri de la plata taxelor speciale, la fel ca pentru veteranii de război, văduvele de război şi văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război.

In urma întrebărilor transmise Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne cu privire Ia numărul „veteranilor din teatrele de operaţii”, conform Legii nr. 168/2020, detaliat pe fiecare judeţ şi localitate din ţară, am primit răspuns că la nivel naţional a fost acordată calitatea de
„veteran din teatrele de operaţii” pentru 25.869 de persoane din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi 1.320 de persoane din cadrul Ministerul Afacerilor Interne. Aşadar, scutirea de la plata impozitului pe mijloacele de transport, respectiv scutirea sau acordarea de reduceri de la plata taxelor speciale pentru aceste persoane, nu grevează bugetele locale de venituri importante care să afecteze funcţionarea serviciilor publice.

Totodată, se mai arată în expunerea de motive, o parte dintre veteranii din teatrele de operaţii’au dobândit pe parcursul desfăşurării misiunilor din teatrele de operaţii diferite afecţiuni fizice din sfera dizabilităţilor, aceştia fiind deja sub incidenţa scutirilor prevăzute de Codul Fiscal.

Propunerea legislativă a fost înregistrată la Camera Deputaților și transmisă către Senat ca și primă cameră sesizată si oate fi consultată AICI.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE