miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăActualitate militaraPensiile speciale sunt pe un drum fara intoarcere

Pensiile speciale sunt pe un drum fara intoarcere

Personalul din aviaţie şi grefierii ar putea primi indemnizaţie de recunoaştere a muncii lor, revenirea la pensii speciale nefiind agreată de către CE şi FMI şi, în plus, ar putea însemna deschiderea unei cutii a Pandorei, a declarat marţi, premierul Victor Ponta intr-o conferinta de presa la Ministerul Muncii.

Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice,Rovana Plumb, a declarat marţi că în Parlament există un proiect de lege privind acordarea de indemnizaţii pentru recunoaşterea muncii depuse pentru personalul navigant şi pentru grefieri.

„Am discutat cu reprezentanţii personalului navigant, o parte doresc revenirea la pensiile de serviciu, o parte vor indemnizaţiile pentru recunoaşterea muncii pe care au depus-o. Urmează să ne mai întâlnim cu ei să discutăm.

Indemnizaţiile vor fi între 3.000 şi 4.000 de lei net. Am discutat cu Ministerul de Finanţe şi se suportă această indemnizaţie, la care se adaugă, în urma discuţiilor cu Ministerul Justiţiei, indemnizaţiile de recunoaştere a muncii prestate de către personalul auxiliar din zona judecătorească, care au avut pensii de serviciu şi pentru reparare le vom da această indemnizaţie. Această indemnizaţie este pentru o perioadă de tranziţie, până când bugetul ne va permite să trecem pe zona de pensii speciale. Acesta a fost mesajul pe care l-am transmis”, a declarat Rovana Plumb.

Prim-ministrul Victor Ponta a arătat însă că revenirea la pensiile speciale este puţin probabilă, deoarece Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional nu sunt de acord cu acest lucru.

„O să vă zic eu mai direct care este problema. Domnul Boc le-a tăiat pensiile şi la militari, şi la diplomaţi, şi la personalul aviator, şi la grefieri.

La militari şi la diplomaţi, noi nu am revenit la pensiile speciale pentru că asta e un red line pentru Comisia Europeană şi FMI, pentru că nu sunt de acord să revenim la pensii speciale. Am acordat nişte indemnizaţii prin care recunoaştem rolul lor. La fel vrem să facem la avitori şi la grefieri”, a spus premierul.

Ponta a precizat că s-a recurs la acordarea unei indemnizaţii pentru că nu este posibilă revenirea la pensii speciale.

„Sper să înţeleagă şi să trecem prin Parlament în septembrie. Altfel, dacă revenim la pensiile speciale, cred că deschidem o cutie a Pandorei, pentru că sunt foarte mulţi care vor pensii speciale şi, în al doilea rând, lăsăm şi anumite abuzuri, pentru că în ultimele trei luni se făceau salarii de sute de milioane. Ideea este de a păstra un echilibru între ceea ce dăm înapoi şi între ceea ce se cere”, a mai spus Ponta.

Mediafax

RELATED ARTICLES

6 COMENTARII

  1. De ce asa o discriminare mizerabila se face????? Militarii pensionati dupa 2011 de ce nu merita si ei pensie speciala???S-ar zice ca lumea s-a oprit in loc in 2010, dar cei pensionati in 2011 si dupa, ei nu traiesc, nu mananca? Unde e recunoasterea valorii daca un ofiter ia o pensie egala cu un necalificat numai pentru ca amandoi au contribuit acelasi numar de ani?????asta descurajeaza omul sa faca ceva mai mult in viata pentru ca nu are de ce, nu este motivat. Este adevara ca in 2010 au fost taiate ilegal niste drepturi, iar din 2011 sunt taiate legal (prin lg 263). Nu se mai da spor de vechime, grad, functie,studii, adica mai nimic. Pana in 2010, chiar inainte de revolutie se recunosteau aceste drepturi, acum de ce nu se mai poate????????

  2. Maxx, dar poate ca eu vreau sa-l votez. De ce vorbesti in numele meu? Mi-a pus Ponta mai mereu la bani: impozite,taxe, accize, preturi marite la mancare, energie, gaze. Daca el are grija de buzunarul meu, eu nu trebuie sa-l votez?

  3. Pentru motivele de mai sus PERSONALUL MILTAR SI MEMBRII DE FAMILIE vor vota impotriva lui PONTA, care tine in sertar Proiectul noii legi a pensiilor militare, propus de ministrul DUSA.

  4. Militarii nu au avut pensii speciale, ci de la înființarea Armatei Române de pe vremea domnitorului Cuza au avut pensii de stat, armata fiind în slujba statului nu a politicienilor.
    Dacă CE și FMI nu erau de acord cu pensile speciale magistrații și similarii de la curte de conturi ar fi rămas și ei fără astfel de pensii.
    Magăriile cu pensile militarilor au fost una din cauzele căderii guvenului Boc și apoi Ungureanu. Continuarea acestora de către actuala guvernare va fi una din cauzele ce va duce și la căderea lui Ponta.
    Deja se prefigurează ieșirea din alianța la putere a UDMR, urmată de cea a oportuniștilor lui Oprea, care nu-și poate salva pielea și oamenii de casă decât rămânând continuu la putere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular