marți, februarie 27, 2024
AcasăActualitate militaraCinci instituții militare s-au reunit intr-un consorțiu universitar

Cinci instituții militare s-au reunit intr-un consorțiu universitar

Potrivit Agerpres, cinci instituții militare se constituie într-un consorțiu universitar, menit să reorganizeze sistemul de învățământ superior al Ministerului Apărării Naționale și să reproiecteze programele educaționale.

„Îi felicit pe rectorii instituțiilor noastre de învățământ că, după discuții îndelungate de aproape doi ani, au decis să înființeze consorțiul instituțiilor de învățământ militar.

Această structură are rolul de a planifica mai bine activitățile din învățământ, astfel încât pregătirea militarilor noștri să se realizeze în concordanță cu cerințele de personal, de resurse umane ale Ministerului Apărării și, în contextul în care noi suntem țară membră NATO, și militarii noștri trebuie să fie pregătiți pentru a îndeplini orice misiune pe teritoriul național și în teatrele de operații unde ne angajăm să participăm când este nevoie”, a declarat ministrul Apărării, Mircea Dușa, la ceremonia de semnare a protocolului de constituire a consorțiului universitar.

Din consorțiu fac parte Universitatea Națională de Apărare ‘Carol I’, Academia Tehnică Militară, Academia Forțelor Aeriene ‘Henri Coandă’, Academia Forțelor Terestre ‘Nicolae Bălcescu’, Academia Navală ‘Mircea cel Bătrân’.

Consortiul va fi condus de un consiliu de administrație în care vor fi reprezentați și ofițeri care se ocupă de resursele umane in MApN, dar și din cadrul Statul Major General.

Programele de învățământ promovate de noul consorțiu vor fi studii universitare de licență pentru formarea ofițerilor, de master, doctorate și de învățământ postuniversitar.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE