joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitate militaraRoboţi de la AFT Sibiu pentru Armata Română

Roboţi de la AFT Sibiu pentru Armata Română

Doi roboți care vor putea fi folosiți în zonele de conflict au fost inventați de cercetătorii de la Academia Forțelor Terestre din Sibiu. Inventatorii lor au înregistrat mărcile la OSIM și speră ca Armata Română să fie dotată cât mai curând cu roboții lor. Mai ales că au un avantaj foarte important: sunt de două ori mai ieftini decât mașinăriile cu care sunt dotate acum unitățile militare.

Timp de patru ani, studenţii şi profesorii de la Academia Forțelor Terestre din Sibiu s-au străduit să facă funcționali nişte roboţi, care ar putea salva viețile soldaților.

Între timp, tinerii care au început proiectul au absolvit deja școala militară și au fost angajați de Armata Română. Succesul lor, însă, a venit abia acum, când Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci le-a brevetat creațiile. Inventatorii cred că roboții lor pot ajuta în mai multe feluri Armata Română.

„Vrem să dezvoltăm aceste tehnologii și pe domeniul apărării CBRN, în sensul că acești roboți să poată participa la acțiuni de detecție a substanțelor toxice de luptă sau a nivelului de radiații și, implicit, să intre în spații sau în zone contaminate din punct de vedere chimic sau radioactiv”, a spus col. Dănuţ Moşteanu, director departament Științe Tehnice AFT.

Primul minirobot pe șenile poate detecta, de la distanţă, potențiali explozibili, iar al doilea, cu încărcare solară, permite distrugerea acestora.

Articolul integral pe digi24

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE