joi, noiembrie 30, 2023
AcasăDiverseRespect din partea militarilor, bataie de joc de la parlamentari

Respect din partea militarilor, bataie de joc de la parlamentari

Sacrificiul impune respect!
Sacrificiul impune respect!
Intrucat anul acesta se împlinesc 70 de ani de la încetarea celui de Al Doilea Război Mondial şi, din dorinţa de a omagia eroismul ostaşilor români care s-au jertfit în acest conflict, precum şi în semn de recunoştinţă pentru curajul veteranilor de război Ministerul Apararii Nationale a supus dezbaterii un proiect de Hotărâre a Guvernului privind declararea „Anului 2015 – Anul Veteranilor de Război”.

Având în vedere importanţa şi contribuţia majoră a Armatei române la încheierea celui de Al Doilea Război Mondial, pentru a cinsti curajul ostaşilor noştri şi în semn de recunoştinţă pentru sacrificiul eroilor celei mai mari conflagraţii mondiale, se declară „Anul 2015 – Anul Veteranilor de Război”, dedicat comemorării şi sărbătoririi a 70 de ani de la încetarea celui de Al Doilea Război Mondial, se arata in nota de fundamentare a proiectului.

Ministerul Apărării Naţionale va organiza manifestări culturale, artistice, cu caracter simbolic şi alte acţiuni cu tematică specifică, prilejuite de acest eveniment.

Recunoştinţa generaţiei contemporane pentru sacrificiul celor care au luptat în cel de Al Doilea Război Mondial s-a manifestat sub aspect legislativ, prin Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, republicată, cu modificările şi completările ulterioare act normativ prin care s-a instituit Ziua Veteranilor de Război, care se organizează anual pe 29 aprilie.

Asa cum ne-au obisnuit, militarii stiu ce este respectul si il arata de cate ori au ocazia. Insa, din pacate, exista si personaje vremelnic ajunse in functii pentru care acest respect nu exista.

Daca revolutionarii beneficiaza de indemnizatii al caror cuantum depaseste si 2000 lei, veteranii de razboi beneficiaza in acest moment de fabuloasa suma de 94 lei. O initiativa venita din partea unui grup de parlamentari este menita sa ridice acest cuantum la fabuloasa suma de 184 lei.

De laudat initiativa stimati domni, insa nu va tremura mana cand scrieti ca acordati unui MARE MUTILAT DE RAZBOI o indemnizatie de 296 lei? Puteti trai domniile voastre cu acesti bani macar doua zile?

Sa mai aduc aminte de faptul ca proiectul a primit aviz negativ de la comisia pentru muncă şi protecţie socială a Senatului invocând argumentele prezentate la şedinţa comisiei de reprezentantul Guvernului, care a menţionat ”impactul bugetar foarte mare”?

Sa mai aduc aminte faptul ca proiectul zace in Senat din aprilie 2014, fiind inscris pe ordinea de zi a plenului Senatului doar de opt ori?

Din fericire proiectul a trecut fiind aprobat cu 101 voturi contra 2 in 24 februarie 2015. Din pacate, Camera Deputatilor este forul decizional asa ca probabil eroii Romaniei vor mai avea de asteptat cel putin un an pana cand indemnizatiile le vor fi DUBLATE, ”secatuind bugetul Guvernului”.

Cat despre initiativa MApN, numai de bine. Ministerul a facut tot ce a putut pentru a arata respectul cuvenit celor cateva mii de veterani pe care Romania ii mai are.

Pentru cei interesati de Propunerea legislativă pentru modificarea articolului 1 din Legea nr.49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război:
Proiectul de lege
L396/2014
Expunere de motive

Articolul precedent
Articolul următor
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular