duminică, aprilie 14, 2024
AcasăDiversePrimul sistem de bruiaj drone 100% românesc testat si avizat pozitiv de...

Primul sistem de bruiaj drone 100% românesc testat si avizat pozitiv de MApN

Compania BlueSpace Technology a anunțat ieri, printr un comunicat de presă, lansarea BS-JDP01, un echipament defensiv ne-cinetic, portabil și independent, destinat neutralizării vehiculelor aeriene fără pilot (UAV) prin perturbarea principalelor semnale utilizate de sistemele UAS și S-UAS comerciale.

Anunțăm cu mare entuziasm lansarea primului sistem anti-dronă realizat în România cu resurse locale. Produsul are o rază de acțiune de 2 km și a fost testat și evaluat pozitiv de către Ministerul Apărării Naționale. Un atribut important este acela că nu provoacă interferențe asupra rețelelor de comunicații existente în afara gamelor de operare”, a declarat Constantin Pintilie, fondator al BlueSpace Technology.

Sistemul de bruiaj, care utilizează antene directive cu polarizare circulară și lobi laterali reduși, este eficient asupra vehiculelor aeriene fără pilot care acționează individual sau în grup (swarm) și asigură perturbarea semnalelor în benzi de frecvență multiple, independente.

Echipamentul are un design ergonomic, fiind rezistent la factorii de mediu, șocuri, vibrații și nu necesită instruire specială îndelungată, modul de operare fiind de tip ”ochești-și-tragi”.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE