duminică, iunie 4, 2023
AcasăActualitate militaraPlângere penală împotriva ministrului Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, pentru abuz în serviciu.

Plângere penală împotriva ministrului Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, pentru abuz în serviciu.

Sindicaliștii din penitenciare îl acuză pe Angel TÎLVAR că a încercat să mușamalizeze demisiile militarilor din Ministerul Apărării Naționale, în contextul războiului de la graniță. Informațiile solicitate erau necesare ca argument în formularea unui punct de vedere care trebuia trimis către clasa politică, în contextul modificării legii pensiilor militare.

Vineri, 05.05.2023, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva ministrul Apărării Naționale (MApN), Angel TÎLVAR, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de dispozițiile art. 297 NCP, respectiv abuz în serviciu, constând în aceea că, în mod nelegal și abuziv, nu a dispus comunicarea către organizația sindicală a informațiilor referitoare la “numărul demisiilor în perioada 2021-2022 pentru fiecare structură din minister și unitățile militare subordonate, precum și motivele invocate în demisii de către militari”.

Singura structură care nu a raspuns solicitării sindicatului a fost MApN

Potrivit fsanp.ro, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat același tip de informații și altor instituții/autorități de resort, care fac parte din sistemul de apărare, ordine publica și siguranță națională, precum Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane (IGJJ), Inspectoratului General pentru Situații de Urgenta (IGSU), Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) și, cu excepția Ministerului Apărării Naționale (MApN), organizația sindicală a primit de la toate celelalte instituții informațiile cerute. Informațiile solicitate erau necesare ca argument în formularea unui punct de vedere care trebuia trimis către clasa politică, în contextul modificării legii pensiilor militare.

Ministrul apărării a comis un abuz?

PotrivitFSANP, prin sentința nr. 1509/2023 din 22 martie 2023, Tribunalul București a demonstrat că ministrul Angel TÎLVAR a comis un abuz și a obligat Ministerul Apărării Naționale (MApN) să comunice sindicatelor din penitenciare demisiile și motivele invocate în demisii de către militari, în perioada 2021-2022. Instanța de judecată a dovedit că ministrul Apărării Naționale (MApN), Angel TÎLVAR, nu este capabil să apere nici măcar valorile democrației și principiile statului de drept, ceea ce ridică grave semne de întrebare cu privire la capacitatea ministrului de a apăra România în cazul unui potențial conflict militar.

Abuzurile din Ministerul Apărării Naționale (MApN) se opresc la lipsa de transparență?

Potrivit comunicatului dat publicității ieri, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) se întreabă dacă abuzurile din Ministerul Apărării Naționale (MApN) se opresc doar la lipsa de transparență sau îmbracă și alte forme mai grave de mii de militari au ales să părăsească unitățile militare în plin război la granița țării.

Organizația sindicală solicită prim-ministrului României să se implice direct în rezolvarea problemelor care au condus la plecarea prin demisie a mii de militari din Ministerul Apărării Naționale (MApN) și din unitățile militare subordonate, dar și din celelalte instituții de forță ale statului.

fsanp.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular