In timp ce militarii romani isi desfasoara cu cinste si onoare misiunile in teatrele de operatii sau la exercitii militare, uscaturile isi gasesc de lucru improscand cu noroi in tot prestigiul pe care primii il castiga.
Potrivit unui comunicat de presa al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurori ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus, la data de 16 iunie 2014, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul ŞERBAN VIOREL, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de trafic de influenţă (art. 291 Cod penal).
În cursul zilei de astăzi, inculpatul, aflat în stare de reţinere, a fost prezentat Tribunalului Militar Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, cererea fiind admisă de instanţa de judecată.
În fapt, la data de 15 iunie 2014, inculpatul, plt. adj. la o unitate militară din Drobeta Turnu Severin, a fost surprins în flagrant în timp ce primea suma de 300 lei de la un denunţător, din totalul sumei de 4.000 lei pretins anterior, în schimbul promisiunii că-şi va folosi influenţa pentru a-i facilita transferul în cadrul unui inspectorat judeţean de poliţie.
Totodată, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de CIORÎIA ŞTEFĂNIŢĂ, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea făptuitorului (art. 269 Cod penal), reţinându-se că acesta l-a prezentat denunţătorului pe inculpatul Şerban Viorel ca având influenţă la nivelul conducerii inspectoratului pentru a-i facilita transferul.
În cauză s-a mai stabilit că inculpatul a mai pretins de la un alt denunţător suma de 10.000 lei pentru a-şi folosi influenţa în vederea aprobării raportului de transfer la o altă unitate de poliţie.
In comunicat se arata că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Si, pentru ca titlul nu este tocmai intamplator, un alt caz ce aduce prejudicii de imagine celei mai respectate institutii din Romania: Magistrații Curții de Apel Timișoara l-au condamnat definitiv, săptămâna trecută, pe fostul comandant al UM 01414 Filiași, col.(r) Emil Sprînceană, soțul unei judecătoare craiovene, acuzat că, împreună cu un om de afaceri și doi pădurari, a „prădat“ o întreagă pădure din incinta unității militare.
Detalii despre cazul comandantului padurar la sursa articolului pe gds.ro: Colonelul Sprînceană, condamnat pentru furt din ograda armatei
Sunt altii care dau si primesc de ordinul miilor de Euro.Pe aceia de ce nu-i ia nimeni la intrebari?