luni, aprilie 15, 2024
AcasăActualitate militaraSeria exercitiilor militare continua cu ”CETATEA 2014”

Seria exercitiilor militare continua cu ”CETATEA 2014”

Transmisionisti militari
Transmisionisti militari
Militarii romani continua pregatirea in forta, un nou exercitiu luand startul zilele acestea: Exerciţiul Tehnic de Specialitate „CETATEA 2014”. Exercitiul se desfasoara între 17 şi 26 iunie în unităţi militare aparţinând tuturor categoriilor de forţe ale armatei şi comandamentelor de sprijin de pe teritoriul naţional si are drept scop evaluarea componentelor sistemului de comunicaţii şi informatic al Armatei României.

Obiectivul general îl constituie antrenarea structurilor de specialitate din Armata României în planificarea, proiectarea, implementarea, administrarea, operarea, mentenanţa şi asigurarea serviciilor de comunicaţii şi informatice, precum şi a securităţii informaţionale a sistemelor.

De asemenea, se urmăreşte şi evaluarea soluţiilor de implementare ale unor noi reţele, servicii şi aplicaţii informatice de comandă şi control, în vederea susţinerii acţiunilor militare de sprijin al populaţiei în zonele afectate de calamităţi naturale, prin dezvoltarea capabilităţilor de comunicaţii şi informatice.

Totodată, exerciţiul reprezintă o bună oportunitate pentru testarea echipamentelor de comunicaţii şi informatică nou intrate în dotarea Armatei României, cu precădere a celor folosite în exerciţii şi operaţii multinaţionale, şi pentru antrenarea personalului de stat major în aplicarea standardelor şi procedurilor NATO.

„CETATEA 2014”, la care participă şi structuri similare ale Sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, se bazează pe un scenariu ce presupune gestionarea unei situaţii probabile de urgenţă civilă, generată de calamităţi naturale, care impune participarea forţelor Armatei în sprijinul acţiunilor desfăşurate de Ministerul de Interne. Exerciţiul se desfăşoară anual, fiind cuprins în Planul cu activităţi ale Statului Major General.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE