marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitate militaraSpectacol oferit de „Bizonul” românesc în Germania

Spectacol oferit de „Bizonul” românesc în Germania

Antrenamentele pentru exercițiul multinaţional de tip CALFEX au continuat in Germania, iar maşinile de luptă MLI 84M au trecut la întreţinere şi au lăsat locul „Bizonilor” (tancurile TR85M1).

Încă de la primele ore ale dimineţii motoarele Bizonilor au început să răsune pe câmpul de luptă, pregătirea muniţiei, încărcarea în tancuri şi …. gata de acţiune. Simplu şi eficient, fără zarvă, fără agitaţie, doar comenzi scurte şi zgomot de motoare.

Deplasarea în câmpul tactic fără evenimente, ţintele timide parcă nu voiau să apară, se părea că mai au ceva de mers până la primul aliniament amenajat pentru tragere când se aude scurt prin staţie comanda pentru tancul patru să angajeze ţinta care se deplasa dinspre liziera pădurii.

O oprire bruscă, ţeava se mişcă uşor către stânga, deodată se opreşte, se aude un zgomot puternic, o flacără la gura ţevii, mult praf şi undeva în depărtare se vede o luminiţă, un nor imens de praf şi fum şi locul unde fusese ultima dată ţinta. Şi acesta a fost doar începutul, toate cele patru tancuri au început să tragă în diversele tipuri de ţinte fixe sau în mişcare aflate la diferite distanţe.

Un „spectacol” care a durat mai bine de două ore, ţintă după ţintă, zgomot, foc şi praf, într-un poligon cu un teren accidentat, paţial acoperit cu vegetaţie, cu ţinte camuflate. Un câmp de ţinte automatizat, care permitea deplasarea ţintelor, atât de front cât şi în adâncime, au încercat să pună în dificultate subunitatea de tancuri – a transmis corespondentul social media din MApN in Germania, căpitanul Daniel Nistor.

Felicitări militarilor noştri pentru profesionalismul de care dau dovadă şi pentru rezultatele obţinute în aceste exerciţii multinaţionale!

Sursa articol si imagini: pagina de Facebook a MApN: facebook.com/mapn.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE