sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăActualitate militaraUn batalion de tancuri Abrams pentru Armata Română

Un batalion de tancuri Abrams pentru Armata Română

Potrivit Șefului Direcției pentru Armamente din MApN, generalul-maior Teodor Incicaș, România va cumpăra un batalion de tancuri americane Abrams, printr-un acord de tip „Guvern- Guvern” cu SUA.

MApN consideră că tancul Abrams ar fi, la acest moment, cea mai bună tehnică de acest tip necesară pentru desfășurarea activităților și misiunilor specifice.

În mod normal, un batalion de tancuri la standard NATO, are 54 de vehicule.

Șeful Direcției pentru Armamente din MApN, generalul-maior Teodor Incicaș, pentru Observatorul Militar:

„Sunt pe parcursul de a merge spre aprobarea prealabilă a Parlamentului cererile noastre privind aprobarea achiziției unui batalion de tancuri Abrams”.

„Statul Major al Forțelor Terestre a considerat că pentru misiunea Brigăzii pe care vrea să o întărească cu acest tip de tanc – acesta este cel mai bun mijloc și are o unicitate a lui în realizarea misiunii. Nefiind vândut într-un sistem comercial, decât prin achiziție de tip Guvern la Guvern”.

Tancul M1 Abrams a fost intrat în dotarea armatei americane în anul 1980, fiind succesorul modelului M60. Totuși, tancul a fost folosit mai bine de un deceniu alături de modelul îmbunătățit M60A3, care a apărut în 1978. M1 Abrams este în prezent tancul principal de luptă al Forțelor Armate și al Infanteriei Marine americane, al armatelor Egiptului, Kuweitului, Arabiei Saudite, Australiei și Irakului (din 2010). Tancul a fost conceput pentru a fi folosit până în anii 2050, cu o durată de exploatare de aproape 70 de ani.

Trei versiuni ale tancului M1 Abrams au fost dezvoltate: M1 (modelul original), M1A1 și M1A2. În prezent, o versiune îmbunătățită, denumită M1A3, este în faza de proiectare.

Mai mmulte detalii si caracteristici M1 Abrams pe Wikipedia.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE