duminică, iulie 14, 2024
AcasăDiverseAviz favorabil proiectului ce prevede implicarea SRI și MapN în defrișările ilegale...

Aviz favorabil proiectului ce prevede implicarea SRI și MapN în defrișările ilegale de păduri.

Potrivit B1Tv, Comisia Juridică a Camerei Deputaților a dat aviz favorabil proiectului PNL care prevede implicarea SRI și MapN în defrișările ilegale de păduri.PNL arată in proiect faptul că defrișările ilgale mai mari de un hectar constituie amenințări la siguranța națională.

Potrivit proiectului, se va considera ameninţare la siguranţa naţională şi exploatarea fără amenajament silvic a pădurilor încadrate în tipurile funcţionale T1 şi T2, notează mediafax.

„Această modificare a legii siguranţei naţionale permite să se considere tăierile ilegale drept o vulnerabilitate la siguranţa naţională. Aceasta înseamnă că instituţiile abilitate, MAE, MApN, SRI să intervină, alături de Ministerul Mediului pentru a realiza un control şi o verificare a acestui fenomen”, a arătat Lucia Varga, deputat PNL.

În momentul de față există o alertă de cod roșu în pădurile din 27 de județe din România. Potrivit ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, aproximativ 8,8 milioane de metri cubi de lemn dispar anual din pădurile României în urma tăierilor ilegale.

Experţii de la Ministerul Mediului, împreună cu cei de la World Wide Fund for Nature (WWFN), au realizat o hartă cu zonele de risc pentru tăierile ilegale de păduri. Cele mai multe defrișări se fac în județele Dâmboviţa, Argeş, Olt, Mehedinţi, Bacău şi Maramureş, potrivit Ministerului Mediului.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE