marți, noiembrie 28, 2023
AcasăDiverseSondaj INSCOP: militarii domina topul increderii populatiei in institutii

Sondaj INSCOP: militarii domina topul increderii populatiei in institutii

Potrivit unui sondaj INSCOP realizat la comanda Adevărul, DNA şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au înregistrat o scădere faţă de luna iulie. Armata, Jandarmeria şi Biserica rămân instituţiile in care românii au cea mai multa incredere.

Potrivit studiului realizat de INSCOP, Armata rămâne cea mai populară instituţie în rândul românilor cu o cotă de 73,8%.Pe locul doi se află Jandarmeria cu 63,7%. Direcţia Naţională Anticorupţie este pe locul al treilea, cu o cotă de 60%, în scădere cu un procent faţă de luna iulie.

O scădere evidentă apare in cazul Înaltei Curţi, care a înregistrat o scădere de 4 procente, de la 46,7% în luna iulie la 42,7%. 

În privinţa instituţiilor politice, clasamentul este condus de preşedinţie cu 46,3%, urmată de primării cu 36,3%.

Clasamentul încrederii în instituțiile sociale și private este condus de Biserică, cu 61,2%, universități cu 44,6% şi presă cu 34,5%. 

În ceea ce priveste clasamentul organismelor internaţionale, pe primul loc se situeaza NATO, urmat de ONU şi Parlamentul European. 

Sondajul a fost realizat de INSCOP la comanda Adevarul in perioada 10 – 15 septembrie, pe un esantion de 1.085 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/ minus 3%.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular