duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraSondaj IRES: Armata, SRI și SIE, cele mai de încredere instituții cu...

Sondaj IRES: Armata, SRI și SIE, cele mai de încredere instituții cu rol în siguranța națională

Armata este instituția care beneficiază de cea mai mare cotă de încredere a populației, 52% dintre români acordând acesteia multă și foarte multă încredere, arată un sondaj al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie dat publicității astazi.

Următoarele două instituții cu rol în siguranța națională a României în ierarhia încrederii românilor sunt SRI și SIE, care beneficiază de încrederea crescută a peste jumătate dintre respondenți.

‘Agenția Națională de Integritate și Poliția sunt creditate cu multă și foarte multă încredere de 41% dintre respondenți, în timp ce Parchetul General se bucură de încredere ridicată din partea a 38% dintre respondenți, iar Direcția Națională Anticorupție de la 36% dintre cei chestionați’, se arată în studiul realizat de IRES.

În cazul încrederii în personalitățile aflate la conducerea instituțiilor cu rol în siguranța națională a României, ierarhia se schimbă. De cota cea mai ridicată de încredere (52%) beneficiază Teodor Meleșcanu, directorul SIE, urmat de George Maior, directorul SRI (44%). În ministrul Apărării, Mircea Dușa, au multă și foarte multă încredere 41% dintre respondenți, iar în Radu Stroe, Ministrul Afacerilor Interne, 39% dintre persoanele intervievate.

Laura Codruța Koveși, procurorul șef al DNA, are o cotă de încredere de 35%, Tiberiu Nițu, procurorul general al României, de 31%, în timp ce șeful ANI, Horia Georgescu, de 29%.

Raportul de cercetare IRES a fost realizat în perioada 9-10 decembrie, pe un eșantion de 1.240 de subiecți, având o marjă de eroare de +/-3%.

Sursa: Agerpres

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE