joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitate militara„Salvează-ţi aproapele!”, o campanie lansată de către Brigada 2 Vânători de Munte...

„Salvează-ţi aproapele!”, o campanie lansată de către Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmisegetuza”

Dupa donatii de alimente, cazarmament si nu in ultimul suflet in ceea ce au facut pentru populatia civila din zonele afectate de inundatii, a venit vremea ca militarii romani sa doneze….sange, intr-o campanie initiata de către Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmisegetuza”, campanie intitulata „Salvează-ţi aproapele!”.

Astfel, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, la Centrul de transfuzii sangvine Braşov, 80 de militari aparţinând Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa”, au donat sânge venind astfel în sprijinul spitalelor braşovene, implicit al cetăţenilor oraşului Braşov.

Militareste, donatorii au fost planificati in trei zile, luni fiind planificati 30 de militari, iar marţi şi miercuri 30 respectiv 20 de militari.

„Acţiunea umanitară este iniţiată în sprijinul spitalelor braşovene şi a cetăţenilor acestui judeţ care au nevoie de sânge. Este prima mare acţiune umanitară de acest fel a militarilor noştri, care au răspuns cu promptitudine la apelul nostru. Până acum, militarii Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” au mai donat sânge, dar pentru colegi de-ai noştri sau pentru rudele acestora. Vrem să continuăm această acţiune umanitară şi în perioada următoare dacă va fi nevoie, a declarat pentru AGERPRES lt.col Dorinel Cotea, ofiţer de informare şi relaţii publice Brigada 2 Vânători de Munte.

Persoanele care vor să doneze trebuie să îndeplinească mai multe criterii. „Donatorii sunt primiţi dacă sunt persoane tinere, peste 18 ani, sănătoase, fără nicio afecţiune cronică. Trebuie să aibă o anumită greutate, să fie peste 60 de kg, cantitatea donată este de 450 de ml, să dorească foarte mult în primul rând să doneze”, a explicat Laurenţia Florea (foto), medic director Centrul de transfuzie sanguină, Braşov.

Persoanele care doresc să doneze trebuie să fie odihnite în ziua respectivă, dimineaţa, să mănânce micul dejun, dar fără grăsimi, şi să bea foarte multe lichide dulci.

Statul le oferă o zi liberă, 7 bonuri valorice, dar şi 50% reducere pe mijloacele de transport în comun.

Inca un gest de omenie din partea militarilor romani. Oare unde am ajunge daca si societatea civila romaneasca, in frunte cu politicienii, ei s-ar alinia acestor initiative?

Aviz amatorilor: Nu doare si nu costa nimic.

Foto: forter.ro
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE