luni, aprilie 15, 2024
AcasăActualitate militaraRanit in Afganistan, recunoscut ca ”Cetatean de onoare” al orasului Bragadiru

Ranit in Afganistan, recunoscut ca ”Cetatean de onoare” al orasului Bragadiru

Incet dar sigur societatea civila incepe sa constientizeze eforturile si sacrificiile facute de militarii romani atat in teatrele de operatii in lupta impotriva terorismului, cat si in tara venind neconditionat in sprijinul semenilor. Primaria Bragadiru a hotarat sa aocrde titlul de ”Cetatean de onoare” unui subofiter ranit in teatrul de operatii din Afganistan.

Întrunit în şedinţa la 30 septembrie, Consiliul local al oraşului Bragadiru a adoptat hotărârea de acordare a titlului de „Cetăţean de onoare” plutonierului-adjutant Marius Apostol, „în spiritul recunoştinţei pentru felul în care a servit ţara în misiunile la care a participat în Bosnia-Herţegovina, Irak şi Afganistan, precum şi în alte misiuni pe plan intern”.

„Pentru mine acest titlu reprezintă eforturile depuse, cu stoicism şi responsabilitate, pe parcursul celor şase misiuni internaţionale. În fiecare misiune executată în teatrele de operaţii am purtat în suflet, cu mândrie, drapelul ţării noastre.” a declarat plutonierul adjutant Marius Apostol.

Foto: forter.ro

Primarul orasului Bragadiru, Vasile Cimpoeru a declarat pentru „Revista forţelor terestre” că a fost impresionat de adjutantul Marius Apostol încă din ziua în care l-a cunoscut: „Dumnealui a venit la noi şi ne-a povestit ceea ce a păţit şi ceea ce a urmat apoi pentru restabilirea sa – intervenţiile medicale şi tratamentele pe care a trebuit să le urmeze. Discutând mai mult, am aflat despre misiunile pe care le-a făcut în afara ţării şi ne-a impresionat. Aşadar, cunoscându-l mai bine, cu toţii am fost de acord să-i acordăm titlul de «Cetăţean de onoare» al oraşului Bragadiru, să nu plătească niciodată taxe şi impozite pe toată perioada cât va locui în comunitatea noastră şi, de fiecare dată, să fim alături de dumnealui”.

Plutonierul-adjutant Marius Apostol a fost rănit în data de 1 mai 2011, când executa o misiune de patrulare pe autostrada A1, în provincia afgană Zabul. Explozia unui dispozitiv exploziv improvizat a răsturnat autovehiculul de tip MRAP cu care se executa misiunea de patrulare şi patru dintre militari, printre care şi plutonierul-adjutant Marius Apostol, au fost răniţi, subofiterul ajungand in coma in spitalul din Germania.

Rămas cu handicap permanent, plutonierul adjutant Marius Apostol a reuşit sa depaseasca toate aceste traume si acum încearcă să demareze şi un proiect personal. Speră ca, în colaborare cu Crucea Roşie şi cu sprijinul MApN, să pună bazele unui centru de recuperare pentru toţi militarii răniţi în teatrele de operaţii.

Subofiţerului i s-a conferit „Medalia naţională clasa a II-a cu însemne de război pentru militari”, iar în data de 16 iulie a.c, o delegaţie a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, condusă de generalul (rtr.) Marin Badea Dragnea, s-a deplasat acasă la acesta pentru a-i conferi „Diploma de patriot pentru merite deosebite în teatrele de luptă”.

Printr-o conjunctura favorabila lor, presa a mediatizat doar cateva cazuri de militari raniti numarul acestora fiind insa mult mai mare, Romania avand peste 130 de militari raniti in teatrele de operatii. Pentru acestia, ministerul apararii este probabil singurul care face ceva si cred ca ar trebui mediatizate cumva cazurile lor, pentru ca si ei au nevoie intr-un fel sau altul de sprijinul, macar moral, al societatii civile.

Intrucat initiativa de a pune bazele unui centru de recuperare pentru toţi militarii răniţi în teatrele de operaţii este foarte interesanta si deoptriva utila, asteptam detalii pentru mediatizarea ei. As adauga ceva: ar fi indicat un centru de recuperare pentru militarii romani raniti atat in tara cat si in teatrele de operatii, pentru ca exista militari raniti la datorie si in tara.

Felicitari plutonierului adjutant Mihai Apostol pentru puterea de a merge mai departe, pentru titlul obtinut si nu in ultimul rand pentru faptul ca in pofida handicapului se gandeste la fratii de suferinta.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE