joi, septembrie 28, 2023
AcasăActualitate militaraMilitaria are efecte benefice: procentaj maxim de promovare a examenului de bacalaureat...

Militaria are efecte benefice: procentaj maxim de promovare a examenului de bacalaureat în colegiile naţionale militare

Absolvire liceu militar Foto: Facebook.com
Absolvire liceu militar
Foto: Facebook.com
Ca in colegiile militare liceale din Romania se face carte este un lucru binestiut, dovada fiind procentele de promovabilitate la examenul de balaureat din anii trecuti. Anul acesta, procentul este de suta la suta, peste o treime din cei 315 elevi care au absolvit în acest an colegiile naţionale militare, reusind sa obtina cel puţin o notă de 10 la una dintre probele bacalaureatului.

59 de elevi de la Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” din Breaza, 58 de elevi de la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia şi 39 de elevi de la Colegiul Militar Liceal „Ştefan Cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au obţinut medii peste 9.

Rezultate excepţionale au fost obtinute si la admiterea în clasa a IX-a la Colegiile Naţionale Militare:

-La Colegiul Militar Liceal „Ştefan Cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, la fete, cea mai mare medie a fost 9,99, iar ultima medie a fost 9,72. La băieţi cea mai mare medie a fost 9,87, iar cea mai mică medie 8,87.

-La Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” din Breaza, la fete, cea mai mare medie a fost 9,96, iar ultima medie a fost 9,73. La băieţi cea mai mare medie a fost 9,96, iar cea mai mică medie 8,92.

-La Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, la fete, cea mai mare medie a fost 9,98, iar ultima medie a fost 9,77. La băieţi cea mai mare medie a fost 9,90, iar cea mai mică medie 8,90.

Printr-un comunicat de presa, ministrul Duşa a transmis un mesaj de felicitare absolvenţilor celor trei colegii naţionale militare, precum şi profesorilor acestora, pentru procentajul de sută la sută obţinut la promovarea examenului de bacalaureat.

Dintre cei 315 elevi care au absolvit în acest an colegiile naţionale militare, peste o treime au obţinut cel puţin o notă de 10 la una dintre probele bacalaureatului, cele mai mari medii generale fiind de 9,86 la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia şi la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, respectiv 9,73 la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

Poti sa nu fii mandru de viitorii ofiteri ai armatei romane? In contextul in care exista licee in tara in care promovabilitatea la examenul de bacalaureat este zero, nu ne ramane decat sa adresam si noi sincere felicitari atat elevilor pentru munca depusa, cat si dascalilor fara de care aceste rezultate nu erau posibile. Militaria a fost, este si va fi buna….

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

  1. Sau macar spuneti ca mediile prezentate pe sexe sunt cele de la admiterea in cele 3 colegii.

    Edit roarmy:

    Sa-mi fie rusine pentru confuzia creata. Aveti perfecta dreptate, mediile erau de la admitere la CML si am facut cuvenita modificare in articol. Nu pot insa sa nu va multumesc pentru ”tragerea de atentie”. Este benefica asa ca…mea culpa.

  2. Informatiile transmise privind mediile maxime si minime ale fetelor si baietilor din CML sunt eronate. Mai incercati. O zi buna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular