marți, iulie 23, 2024
AcasăDiverseMApN, prin sanatoriul Baltatesti, obtine licență pentru explorarea resurselor de apă minerală...

MApN, prin sanatoriul Baltatesti, obtine licență pentru explorarea resurselor de apă minerală terapeutică

Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a emis un ordin prin care acordă o licență de dare în administrare pentru explorare privind explorarea resurselor de apă minerală terapeutică din perimetrul Băltățești (din județul Neamț) către Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară nr 02275.

La U.M. 02275 Bălţăteşti funcționează Sanatoriul de Balneofizioterapie şi Recuperare Medicală “Dr. Dimitrie Cantemir”.

Angajaţii din Ministerul Apărării se vor trata astfel în staţiunea balneoclimaterică Bălţăteşti. Contractul de administrare a obiectivelor de cazare şi tratament a fost prelungit în 2010 cu încă 49 de ani, fiind astfel valabil până în 2059.

”Suprafața perimetrului de explorare este de 2,996 km pătrați. Ministerul Apărării Naționale prin Unitatea Militară 02275 este titularul licenței de dare în administrare pentru explorare. Între A.N.R.M. și Ministerul Apărării Naționale – Unitatea Militară 02275 a fost încheiată licența de dare în administrare pentru explorare, care cuprinde programul lucrărilor de cercetare și programul lucrărilor de refacere a mediului”, se arată în datele transmise de ANRM, la solicitarea www.Stiriflux.ro.

Durata de valabilitate a licenței este de doi ani contractuali, respectiv până la data de 26 iunie 2016.

”Ministerul Apărării Naționale – Unitatea Militară 02215 și-a propus să cerceteze apa minerală terapeutică din perimetrul solicitat. Construcția unui complex turistic sau de agrement nu face obiectul licenței de dare în administrare.

Scopul acestei licențe de explorare este de a evidenția și de a înregistra resurse și rezerve de apă minerală terapeutică”, se mai arată în informațiile ANRM.

Oficialii agenției spun că programul de lucrări de explorare, care a stat la baza obținerii licenței de dare în administrare pentru explorare, în care sunt prevăzute lucrările ce urmează a fi executate și valoarea acestora au caracterul de informație clasificată, drept urmare nu pot fi făcute publice.

Sursa: stiriflux.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE