sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăActualitate militaraIntrebare adresata ministrului apararii de catre deputat Ion Dinita pe tema bugetului...

Intrebare adresata ministrului apararii de catre deputat Ion Dinita pe tema bugetului MApN

La ceva vreme de la aflarea problemelor cu care se confrunta Armata Romana, incep sa apara intrebari din partea parlamentarilor romani, ingrijorati subit de siguranta nationala. Astfel, deputatul PC de Brașov, Ion Diniță, adreseaza o intrebare ministrului apararii avand ca obiect Bugetul de apărare al României.

Din start as spune ca intrebarea are un adrisant gresit, Guvernul Romaniei fiind cel care trebuie sa raspunda la prima intrebare. Ministerul Apararii prin vocile ministrilor si-a spus de nenumarate ori punctul de vedere, ultima oara in Carta Alba a Apararii, concluzia acesteia fiind ca toate problemele cu care se confrunta armata romana sunt rezultatul unei subfinantari crunte, comparativ cu obiectivele asumate de Romania.

Dar, pentru ca domnul deputat s-a trezit recent din somn si nu este la curent cu noutatile, iata intrebarea acestuia adresata oficial ministrului Mircea Dusa:

ÎNTREBARE Adresată: Domnului Ministru Mircea Dușa, Ministerul Apărării Naționale.

De către: Deputat PC de Brașov, Ion Diniță.

Obiectul întrebării: Bugetul de apărare al României.

Stimate domnule ministru,

România a primit în ultima perioadă o serie de reconfirmări ale faptului că suntem un pol de stabilitate în Alianța Nord-Atlantică. România contează în NATO, România are contribuția sa proprie, are opinii, are idei. Din păcate, mandatul forțelor militare române este puțin limitat atunci când ele participă la misiuni, din cauza neasigurării unui buget optim, care să permită dezvoltarea de care avem nevoie și în acest domeniu vital. Din acest punct de vedere, știți bine că bugetele de apărare sunt foarte mici în mai toate țările europene, în comparație cu SUA, însă se pare că România deține un record negativ și din acest punct de vedere.

Vă întreb cu respect:

1. Pe fondul evoluției problemelor de securitate în zona balcanică, bugetul MApN pentru anul 2014 este suficient în ceea ce privește securitatea?

2. Ce intenționați la capitolul investiții în forțele armate române?

Solicit răspuns scris.

Deputat PC de Brașov,

Ion DINIȚĂ

Ramane de vazut domnule deputat ce veti face cu raspunsul primit. Cert este ca militarii romani si-au facut, isi fac si isi vor face datoria indiferent de ceea ce alocati domniile voastre prin buget. Prin eforturi sustinute, militarii romani reusesc sa suplineasca lipsa de tehnica si materiale, multumirile si aprecierile externe fiind dovada vie a rezultatului activitatilor desfasurate de militarii romani. Insa aceste eforturi nu pot transforma un autoturism ARO in Toyota, nici macar intr-un Duster…….

Întrebarea nr. 2709A/13-11-2013

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE