marți, noiembrie 28, 2023
AcasăActualitate militaraProiectul ”Antiaeriana” continua....terenul pus la dispozitia dezvoltatorului contra cost

Proiectul ”Antiaeriana” continua….terenul pus la dispozitia dezvoltatorului contra cost

MApN a supus dezbaterii publice un proiect de Hotarare de Guvern prin care se doreste completarea cadrului legal actual cu reglementări care să permită folosirea terenului, cu titlu oneros, de către dezvoltator in vederea finalizarii lucrarilor si predarea locuintelor catre beneficiari.

Potrivit Notei de Fundamentare, se impune ca, pentru finalizarea locuinţelor, să i se pună la dispoziţie dezvoltatorului, pe bază de protocol, până la predarea efectivă a locuinţelor către beneficiarii prevăzuţi de art.42 alin.(1) din Legea nr.346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, doar terenul aferent locuinţelor construite, dar nefinalizate în întregime, contra cost, cuantumul sumelor datorate calculându-se în aceleaşi condiţii ca pentru beneficiari, respectiv la valoarea stabilită pe metru pătrat, prin expertiză de specialitate.

Sumele încasate se vor constitui venituri la bugetul de stat.

Pentru a se crea posibilitatea punerii la dispoziţia dezvoltatorului cu titlu oneros a terenului, până la finalizarea locuinţelor, a fost elaborat acest proiect de hotărâre, ce urmeaza a fi supus Guvernului spre adoptare.

Daca va fi adoptata in forma propusa de MApN, hotararea de Guvern va fi urmatoarea:

HOTĂRÂRE
pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.481/2008 privind schimbarea regimului juridic al unor terenuri în vederea realizării unor programe de construire de locuinţe

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

ART. 1
Hotărârea Guvernului nr. 1.481/2008 privind schimbarea regimului juridic al unor terenuri în vederea realizării unor programe de construire de locuinţe, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 785 din 24 noiembrie 2008, se completează după cum urmează:

1. La articolul 3, după alineatul (1) se introduc două alineate noi, alineatul (11)şi alineatul (12), cu următorul cuprins:

,,(11) În situaţia nefinalizării lucrărilor de construire de locuinţe la termenul convenit cu Ministerul Apărării Naţionale, suprafeţele de teren aferente locuinţelor în curs de construire, dar nefinalizate, care nu au fost predate proprietarilor acestora, rămân la dispoziţia dezvoltatorului şi după termenul convenit, contra cost.
(12) Cuantumul sumelor datorate de dezvoltator se calculează ca şi pentru beneficiarii prevăzuţi la art. 1.”

Un prim pas pentru rezolvarea unor situatii critice pentru mai multe zeci, daca nu sute, de militari ce au sperat la o locuinta…

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular