joi, noiembrie 30, 2023
AcasăIn zona barfeiGabriel Oprea a dat petreceri personale de 165 mii lei în Ministerul...

Gabriel Oprea a dat petreceri personale de 165 mii lei în Ministerul Apărării

Presedintele UNPR general (r) Gabriel Oprea
Presedintele UNPR general (r) Gabriel Oprea
Un recent articol al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație (CRJI) scoate la iveala noi abuzuri ale celui ce ”pe bun merit” a ajuns general cu 4 stele al Armatei Romane, Gabriel Oprea. Astfel, in perioada cat a fost ministru al Apărării, între decembrie 2009 și mai 2012, fostul vicepremier Gabriel Oprea a dat petreceri pentru apropiați de peste 1.200 de euro lunar în unități de hrănire ale Ministerului Apărării. Fără, însă, să plătească integral notele de plată, arată un raport al Ministerului Apărării.

Oprea a chefuit pe cheltuiala Armatei fără să achite adaosul legal

Conform unui raport intern al Ministerului Apărării, „În perioada 2010 – 2012, fostul ministru al Apărării Naționale, Gabriel Oprea, a organizat diferite evenimente personale în cadrul instituției militare, care au presupus servirea mesei și de către persoane din afara Ministerului Apărării Naționale. Potrivit prevederilor art. 107 lit. b) din (…), . Așa cum rezultă din raportul de audit public intern nr. A.S. 429 din 28.09.2012, fila 52-53 (anexat), nu s-a putut stabili cu exactitate modul de aplicare a cotei de 15% întrucât documentele emise nu conțineau informații în acest sens.” Notele de plată ale „evenimentelor personale” organizate pentru Gabriel Oprea în unități ale Ministerului Apărării au însumat 165.073,28 lei.

Petrecerile lui Oprea din MApN, nefiscalizate

Raportul de audit al MApN menționat mai sus arată că operațiunea „Chefurile lui Gabriel Oprea”, deși avea loc în unități ale Ministerului Apărării, nu era deloc militarizată, ci dimpotrivă. Astfel, la parangheliile lui Oprea nu prea se eliberau bonuri de vânzare: „vânzarea către beneficiari a preparatelor de hrană de la liniile de autoservire din obiectivele M 100 (chiar sediul Ministerului Apărării – n.r.) și DT 2 fiind efectuată fără a se marca întotdeauna operațiunea respectivă pe casa de marcat, deci fără a se elibera bonuri de vânzare”.

Mai mult, ministrul Oprea avea deschisă o linie specială de creditare pentru chefuri: „În legătură cu , listele cu oferta de meniuri și copiile chitanțelor, reprezentanții structurii auditate au susținut că, deși nu este prevăzută obligația legală sau procedurală pentru întocmirea unor astfel de documente și arhivarea lor în dosare, acestea au fost elaborate de personalul încadrat la Formațiunea 1 Hrănire, pentru a ține o evidență a meselor servite de ministrul apărării naționale.”

Intreaga investigatie si documente publicate de CRJI aici: http://linx.crji.org/88-88-5461/gabriel-oprea-dat-petreceri-personale-165-mii-lei-icircn-ministerul-apararii

Daca punem alaturi acordarea ilegala de grade dezvaluita de fostul ministru Dobritoiu, coloanele oficiale, acest nou scandal, plagiatul….chiar si din punct de vedere moral: ce mai cauta acest personaj in viata publica romaneasca?

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular