vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLegislatieDenunt penal impotriva ministrului apararii nationale Gabriel Oprea, depus de senatorul Valer...

Denunt penal impotriva ministrului apararii nationale Gabriel Oprea, depus de senatorul Valer Marian la parchet.

Senatorul de Satu Mare, Valer Marian, a sustinut in Senat o declaratie cu titlul „Ministrul apararii recidiveaza (Ultimele nelegiuiri si neghiobii ale ministrului Oprea)”. Puteti citi in continuare textul declaratiei.

«Presedintele Traian Basescu a incalcat Constitutia, regulamentele militare si normele bunului simt prin delegarea celui mai mic om in stat (si la propriu si la figurat), primul ministru Emil Boc, sa primeasca onorul garzii prezidentiale de Ziua Nationala a Romaniei, in locul celui de-al doilea om in stat, presedintele Senatului, Mircea Geoana. Prevederile articolului 98 aliniatul 1 din Constitutia Romaniei nu lasa loc de interpretari: „Daca functia de Presedinte devine vacanta ori daca Presedintele este suspendat din functie sau se afla in imposibilitate de a-si exercita atributiile, interimatul se asigura, in ordine, de presedintele Senatului sau de presedintele Camerei Deputatilor. In speta, fiind plecat in data de 1 decembrie 2010 la o reuniune oficiala a OSCE in Kazahstan, presedintele Basescu se afla in imposibilitatea de a-si exercita atributiile de sef al statului la ceremonia de sarbatorire a Zilei Nationale a Romaniei organizata la Bucuresti. Pe de alta parte, Regulamentul onorurilor si ceremoniilor militare, aprobat prin Ordinul ministrului apararii nationale nr. 30 din 12 martie 2009, prevede explicit ca onorul militar se acorda in urmatoarea ordine: presedintelui Romaniei, presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, primului-ministru, ministrului apararii nationale si sefului Marelui Stat Major General. Incalcarea in premiera a ceremoniei de acordare a onorului prezidential s-a facut cu complicitatea Ministerului Apararii Nationale, condus de generalul de manutanta Gabriel Oprea, aceasta institutie fiind principalul organizator al manifestarilor dedicate Zilei Nationale a Romaniei. Este, de altfel, de notorietate ca ministrul apararii a devenit un lacheu credincios al presedintelui Traian Basescu, dupa ce acesta l-a etichetat, cu cativa ani in urma, drept seful mafiei personale a unui contracandidat prezidential. Ministerul Apararii Nationale a compromis ceremonia organizata de Ziua Nationala a Romaniei la Arcul de Triumf din Capitala, inclusiv pe primul ministru Emil Boc, si prin faptul ca nu a fixat microfonul din fata garzii de onoare la inaltimea sefului Guvernului, obligandu-l pe acesta sa-l regleze corespunzator inainte de a saluta garda de onoare.
Ministrul apararii nationale, Gabriel Oprea, a inceput sa ne obisnuiasca cu conduita sa de sfidare a legii si a bunului simt. Cu sapte saptamani in urma, respectiv in data de 18 octombrie 2010, am adresat primului-ministru Emil Boc o interpelare cu urmatorul obiect: „Folosirea aviatiei militare in interes de partid de catre ministrul apararii nationale”. In aceasta interpelare am aratat, in esenta, ca ministrul apararii nationale a folosit un avion (AN 26), autoturisme si personal al Ministerului Apararii Nationale pentru a participa, in data de 10 octombrie 2010, la Conferinta Organizatiei judetene Satu Mare a UNPR, partid la care detine functia de presedinte executiv. La intoarcerea la Bucuresti, ministrul Oprea i-a luat in avionul militar si pe alti lideri nationali ai partidului sau, respectiv pe presedintele Marian Sarbu, pe presedintele de onoare Cristian Diaconescu si pe vicepresedintele Valeriu Steriu, desi acestia nu aveau nicio tangenta cu Ministerul Apararii Nationale. Prin interpelarea respectiva, am solicitat primului-ministru sa dispuna verificarea modului in care ministrul Gabriel Oprea foloseste avioanele, elicopterele, autoturismele si personalul Ministerului Apararii Nationale in interes de partid si sa-mi comunice constatarile acestui control, precum si masurile de tragere la raspundere penala, disciplinara si materiala a persoanelor vinovate. Seful Guvernului nu a raspuns pana in prezent la interpelare, desi termenul prevazut de Regulamentul Senatului (doua saptamani) a fost depasit substantial (cu cinci saptamani).
In data de 28 noiembrie 2010, zi de duminica, ministrul Gabriel Oprea a recidivat, venind la Satu Mare in scopuri mai mult politice si de imagine, tot cu un avion militar AN 26, insotit de presedinte UNPR, Marian Sarbu. Primul moment al vizitei l-a constituit depunerea expeditiva a unei coroane de flori la Monumentul Ostasului Roman din municipiul Carei. Ministrul Oprea a depus singur o coroana de flori. Festivitatea a durat circa cinci minute si s-a desfasurat intr-un relativ anonimat, singurii civili care au asistat fiind cativa oficiali locali, cativa ziaristi, cativa trecatori care-si plimbau cainii prin zona respectiva si doua clase de elevi din localitate adusi cu japca. Pe langa ca a folosit un avion militar, ministrul Oprea a convocat pentru aceasta festivitate expeditiva 7 generali, zeci de ofiteri superiori si circa 200 de soldati de la Divizia 4 de Infanterie Gemina din Cluj-Napoca, care s-au deplasat cale de aproape 200 de kilometri, folosind zeci de autovehicule, pentru a-i da onorul ministrului apararii timp de cateva minute, desi in acest scop ar fi putut fi folositi militarii Batalionului 52 Geniu Tisa din Satu Mare. Un gest pagubos de grandomanie, mai ales ca opinia publica nici n-a prea inteles in cinstea carui eveniment a fost organizata festivitatea ministeriala, respectiv in cinstea Zilei Armatei, de la a carei aniversare oficiala trecuse mai bine de o luna, sau in cinstea Zilei Nationale, care urma sa fie sarbatorita oficial peste trei zile. Dupa vizita oficiala la Satu Mare in prima decada a lunii octombrie, ministrul Oprea a declarat ca un scop al vizitei l-a constituit pregatirea festivitatilor de Ziua Armatei de la Monumentul Ostasului Roman din Carei, dar, ca si Presedintia si Guvernul Romaniei, nici ministrul nici un alt reprezentant al Ministerului Apararii Nationale nu au onorat acest eveniment pe 25 octombrie, probabil de frica unor manifestatii de protest anuntate de militarii pensionari. La ultima vizita, daca tot a venit cu cateva zile inaintea Zilei Nationale, satmarenii s-ar fi asteptat ca pe ministrul apararii sa-l duca capul sa depuna coroane de flori la monumentele fauritorilor Marii Uniri din Satu Mare, respectiv la monumentele lui Vasile Lucaciu si Iuliu Maniu.
Al doilea moment al vizitei ministeriale l-a constituit o intalnire la fel de expeditiva, de circa cinci minute, cu prefectul judetului Satu Mare, Radiu Giurca, presedintele Consiliului Judetean, Csehi Arpad, si primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes. Intalnirea a avut loc la periferia municipiului Satu Mare, la capatul strazii Poligonului, pe un teren pe care Ministerul Apararii Nationale l-a predat municipalitatii locale in vederea construirii de locuinte ANL, din care o parte sa fie repartizate militarilor din localitate. Intalnirea a avut doar scopuri de imagine, intrucat nu a fost luata nicio decizie concreta si nu a fost semnat nici un act oficial.
Al treilea moment al vizitei ministeriale l-a constituit receptionarea lucrarilor de renovare a Centrului Militar din Satu Mare. Ministrul Oprea a refuzat sa spuna presei cat au costat lucrarile de renovare si ce firma le-a executat. Dupa receptionarea lucrarilor, la Centrul Militar din Satu Mare a fost oferita o masa la care au participat circa 400 de invitati (militarii adusi de la divizia din Cluj-Napoca, militari din batalionul din Satu Mare, militari in rezerva, oficiali locali, la care s-au adaugat si circa 50 de membri ai UNPR). Spre final, ministrul Oprea a anuntat ca va suporta personal costul mesei si a solicitat sa i se elibereze chitanta cu contravaloarea acesteia. Ulterior am aflat ca ministrului Oprea i s-a eliberat chitanta doar pentru suma de 3.000 lei, care acoperea doar o zecime din costul mesei, in conditiile in care la aceasta au participat circa 400 de persoane, iar meniul a fost unul variat si consistent: aperitiv, ciorba, friptura la gratar, pastrav prajit, desert, tuica de prune, vin si bere. Dupa chitanta ministrului Oprea, o portie atat de consistenta a costat doar 7,5 lei. Am putea spune ca ministrul apararii a gasit o solutie miraculoasa pentru hranirea romanilor: meniul complex si complet de 7,5 lei. Numai ca aceasta suma nu acopera nici macar pastravul servit invitatilor de la Satu Mare.
Cu prilejul ultimei vizite la Satu Mare, ministrul Oprea s-a intalnit si cu principalii lideri judeteni ai UNPR, precum si cu primarul PSD al comunei Odoreu, Dumitru Pop, fost vicepresedinte al organizatiei judetene a PSD, cu care s-a mai intalnit si cu ocazia conferintei judetene a UNPR din 10 octombrie 2010 si caruia i-a solicitat acum sa semneze o adeziune secreta pentru UNPR. In ultimele luni, pentru a-l convinge sa adere la UNPR, ministrul Oprea i-a asigurat mai multe beneficii primarului comunei Odoreu. Astfel, ministrul Oprea a intervenit la ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, ca sa aprobe finantarea unui proiect de reabilitare drumuri si canalizare pentru comuna Odoreu, solicitare pe care aceasta a indeplinit-o, taind de la finantare proiectul de reabilitare drumuri depus de comuna Batarci judetul Satu Mare, care fusese declarat eligibil inaintea proiectului comunei Odoreu. Apoi, ministrul Oprea a initiat o hotarare de Guvern, care a fost recent aprobata, privind transmiterea de catre Ministerul Apararii Nationale catre comuna Odoreu a terenului si constructiilor unei foste unitati militare de pe raza localitatii in vederea construirii unui camin de batrani pentru militari. Este evident ca, folosindu-se de pozitia sa de membru al Guvernului, ministrul Oprea a traficat bani publici si bunuri publice pentru realizarea unor scopuri politice, in speta pentru racolarea unui primar PSD in partidul pe care il conduce, actele sale circumscriindu-se unor fapte de coruptie.
Avand in vedere ca primul ministru Boc nu mi-a raspuns la interpelare, iar ministrul Oprea persista in conduita sa abuziva, cu conotatii infractionale, voi transmite prezenta declaratie si interpelarea precedenta Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu solicitarea de a fi efectuate cercetari asupra ministrului apararii nationale sub aspectul urmatoarelor infractiuni: 1. abuz in serviciu contra intereselor publice, in ce priveste folosirea in scopuri politice, respectiv in interes de partid, a avioanelor, elicopterelor, autoturismelor si personalului Ministerului Apararii Nationale; 2. trafic de influenta, in ce priveste interventia la ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru finantarea proiectului de canalizare al comunei Odoreu, precum si in ce priveste interventia la nivel de Guvern pentru transferul terenului si constructiilor unei foste unitati militare catre comuna Odoreu, in scopul racolarii primarului acestei localitati in UNPR.
In incheiere, la solicitarea unor militari activi sau in rezerva din Satu Mare si din Cluj-Napoca, adresez ministrului apararii nationale, Gabriel Oprea, urmatoarele intrebari:
1. Cat a costat renovarea Centrului Militar din Satu Mare, ce firma a executat lucrarile si daca aceasta firma a mai beneficiat de lucrari din partea Ministerului Apararii Nationale?
2. Care a fost contravaloarea reala a mesei servite la Cercul Militar din Satu Mare in data de 28 noiembrie si cine a suportat diferenta de cost a acesteia?
3. Ce firma va executa blocurile de locuinte ANL de pe strada Poligonului din Satu Mare si caminul de batrani din comuna Odoreu?
4. Daca intentionati sa desfiintati Divizia 4 Infanterie Gemina din Cluj-Napoca, ultima mare unitate ramasa din fosta Armata a IV-a Transilvania, care a constituit un simbol, un liant si un catalizator al romanismului in Ardeal? Daca intentionati sa predati cladirea comandamentului catre Consiliul Judetean Cluj, condus de un fin al primului-ministru Emil Boc, iar cladirile unitatii militare din cartierul Someseni catre Universitatea Politehnica din Cluj-Napoca, a carei conducere este apropiata de PDL?
5. Daca este adevarat ca ati cedat complexul balnear al Ministerului Apararii Nationale din localitatea Vata judetul Hunedoara (compus din 9 corpuri de cladire) unei firme apartinand prietenului dvs. Dorin Cocos, sotul ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea?
6. Daca este adevarat ca l-ati avansat la gradul de colonel pe deputatul PDL de Bistrita-Nasaud, Ioan Oltean, vicepresedinte al PDL si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, desi conform evidentelor militare acesta a fost declarat la recrutare inapt pentru serviciul militar pe timp de pace si de razboi si nu a efectuat nicio ora de armata?
7. Cand o sa-l avansati colonel si pe seful dvs. de Guvern, primul ministru Emil Boc?

Sursa: http://tulcea.einformatii.ro

Dupa ce a sustinut aceasta declaratie in senat, Valer Marian s-a tinut de cuvant si a depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmatorul denunt penal:

Sursa foto: ohanesian.wordpress.com

UPDATE 10.12.2010
Desi nu ma asteptam iata ca , in sfarsit, ministerul apararii reactioneaza la aceste acuze prin asa zise precizari. Din punct de vedere personal felicitari pentru luarea de pozitie si mare pacat ca nu a raspuns la toate acuzele aduse.
Acestea sunt precizarile:

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
tel./fax: 021 319 60 22
e-mail: presamapn@mapn.ro
PRECIZĂRI

Ministerul Apărării Naţionale respinge categoric afirmaţiile neadevărate cuprinse într-o declaraţie calomnioasă a senatorului Valer Marian, preşedintele organizaţiei PSD Satu Mare, declaraţie care constituie un atac politic la adresa ministrului apărării naţionale şi a instituţiei pe care acesta o conduce. Este absolut neonorant modul în care o formaţiune politică şi un senator al acestei formaţiuni, membru al Parlamentului României, înţeleg problemele cu care se confruntă autorităţile publice din teritoriu şi necesitatea sprijinirii proiectelor de interes pentru comunităţile locale. Prin asemenea atacuri la adresa unei instituţii fundamentale a statului, senatorul Valer Marian încearcă doar să se promoveze, cu preţul afectării imaginii armatei.
Prin delaţiunile sale, domnul senator aruncă o aură de conspirativitate asupra unor activităţi despre care Ministerul Apărării Naţionale a informat presa şi publicul larg, cu transparenţă şi operativitate, şi care vizează derularea unor proiecte de interes pentru armată şi pentru comunităţile locale.
În ceea ce priveşte transmiterea unui imobil din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al Comunei Odoreu şi în administrarea consiliului local, precizăm că acest demers s-a realizat la solicitarea Consiliului Local al Comunei Odoreu, jud. Satu Mare, pentru realizarea unui cămin de bătrâni.
Solicitarea a fost analizată de către comisia de specialitate a Statului Major General, care a avizat transmiterea imobilului susmenţionat în administrarea Consiliului Local al Comunei Odoreu.
Ministerul Apărării Naţionale a condiţionat transferul imobilului 2878 Odoreu de transmiterea, de către autoritatea publică locală, a 50% din numărul de locuri de cazare din căminul de bătrâni, împreună cu terenul aferent acestora, în termen de 90 de zile de la efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor de investiţii, în domeniul public al statului şi în administrarea ministerului nostru.
Astfel, la finalizarea proiectului, prin impunerea acestei condiţii, jumătate din locurile de cazare din acest cămin vor fi la dispoziţia pensionarilor militari şi a veteranilor de război.
Întrucât organele administraţiei publice locale, prin Hotărârea Consiliului Local al Comunei Odoreu nr. 27/2010 şi-au asumat condiţia impusă de Ministerul Apărării Naţionale, s-a întocmit proiectul de hotărâre a Guvernului privind transmiterea cazărmii 2878 Odoreu din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al Comunei Odoreu şi în administrarea Consiliului Local al Comunei Odoreu.
Prin Hotărârea Guvernului României nr. 1083/2010 a fost transmis imobilul 2878 Odoreu din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al Comunei Odoreu şi în administrarea Consiliului Local al Comunei Odoreu.
Referitor la proiectul de reabilitare drumuri şi canalizare pentru comuna Odoreu, amintit în declaraţia calomnioasă a senatorului Valer Marian, precizăm că realizarea acestui proiect regional nu este de competenţa şi nu are nicio legătură cu Ministerul Apărării Naţionale.
Cu privire la deplasările în teritoriu ale ministrului apărării naţionale, precizăm că domnul Gabriel Oprea nu a folosit vreodată, în interes personal, vreun mijloc de transport al armatei. Mai mult decât atât, ministrul apărării naţionale foloseşte numai autoturismul proprietate personală pentru deplasarea la şi de la serviciu, dar şi în deplasările efectuate în exercitarea mandatului de ministru. Acest fapt a fost anunţat public şi în luna mai, şi în luna iulie a.c., prin comunicate de presă privind unele măsuri luate pentru reducerea cheltuielilor la nivelul cabinetului ministrului.
În ceea ce priveşte vizitele de lucru în judeţul Satu Mare, aşa cum am precizat în comunicatul de presă nr. 249 din 9 octombrie a.c., ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea s-a întâlnit sâmbătă, 9 octombrie, la sediul Batalionului 52 Geniu “Tisa” din Satu Mare, în cadrul unei vizite de lucru planificate, cu comandanţii unităţilor militare din şase judeţe ale ţării, respectiv Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. În exercitarea mandatului, domnul ministru a planificat şi desfăşurat în anul 2010 astfel de vizite de lucru în multe garnizoane din ţară (Braşov, Iaşi, Constanţa, Craiova, Timişoara, Buzău, Cluj, Zalău, Satu Mare, Arad – sunt câteva exemple), unde s-a întâlnit cu personalul militar şi civil din unităţi, precum şi cu reprezentanţi ai asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi cu veterani de război din aceste garnizoane.
Ministerul Apărării Naţionale a informat, de asemenea, mass-media, prin comunicatul de presă nr. 276 din 27 noiembrie a.c., postat şi pe site-ul ministerului, că ministrul va efectua duminică, 28 noiembrie, o vizită de lucru planificată în garnizoanele Oradea, Carei şi Satu Mare. Pe 28 noiembrie s-au postat pe site-ul instituţiei şi fotografii de la activităţile desfăşurate în aceste garnizoane.
Ministrul apărării naţionale a depus la Ansamblul Monumental de la Carei o coroană de flori, a vizitat locaţia din Strada Poligonului din Satu Mare, transferată din administrarea M.Ap.N. în cea a administraţiei publice locale, unde se derulează proiectul de construire a 140 de locuinţe în sistem ANL, dintre care jumătate vor fi repartizate militarilor, şi, cu această ocazie, a inspectat şi Cercul Militar din Satu Mare, recent renovat. Renovarea clădirii Cercului Militar s-a realizat, prin forţe proprii ale armatei şi din fondurile alocate cu această destinaţie, conform planului anual de reabilitare şi reparaţii a imobilelor aflate în patrimoniul M.Ap.N.
De asemenea, ministrul Gabriel Oprea s-a întâlnit, în continuarea vizitei de lucru de la Satu Mare, cu personalul militar şi civil din garnizoană, în cazarma Batalionului 52 Geniu.
Vizitele în garnizoanele din nordul ţării s-au înscris în seria activităţilor planificate şi desfăşurate de conducerea MApN pentru cunoaşterea concretă, la faţa locului, a condiţiilor de muncă şi de viaţă ale personalului militar şi civil şi pentru adoptarea măsurilor care se impun pentru rezolvarea cu operativitate a situaţiilor cu care acesta se confruntă.
În cadrul întâlnirilor pe care le-a avut cu personalul M.Ap.N. din aceste garnizoane, ministrul Gabriel Oprea, însoţit de generali şi ofiţeri din conducerea Armatei, a discutat despre stadiul îndeplinirii obiectivelor operaţionale, despre proiectele legislative şi instituţionale realizate în acest an pentru soluţionarea problemelor de natură socială ale militarilor activi şi în rezervă, ale personalului civil şi ale veteranilor de război.
Multe dintre aceste deplasări în unităţile din teritoriu ale conducerii ministerului au loc în contextul lansării, în anul 2010, a unor proiecte importante pentru comunităţi, dar mai ales pentru militari, prin care Ministerul Apărării Naţionale realizează un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi cu autorităţile locale pentru construirea de locuinţe pentru tineri, în regim ANL.
După cum ministerul a informat în mod public, aceste proiecte, demarate în judeţele în care Armata deţine spaţii şi terenuri disponibile, vor rezolva problema locuinţelor pentru tinerii militari aflaţi la începutul carierei. De fiecare dată, ministrul apărării naţionale s-a întâlnit cu personalul unităţilor militare din aceste garnizoane.
Aşa cum s-a procedat, în baza reglementărilor legale în vigoare, în cazul tuturor demnitarilor care s-au aflat la conducerea ministerului, orele de zbor aferente deplasărilor cu aeronave militare în garnizoanele din teritoriu ale conducerii M.Ap.N. sunt planificate potrivit programelor de instruire a echipajelor de pe aeronavele militare de transport şi nu presupun costuri suplimentare din bugetul instituţiei.
În aceste deplasări planificate, ministrul apărării naţionale este însoţit de generali şi ofiţeri din conducerea armatei şi a marilor unităţi, iar la activităţi ale ministerului care vizează proiecte importante pentru personalul armatei, cum sunt, de exemplu, programele de construire de locuinţe sociale în regim ANL pentru tineri civili şi militari, este însoţit şi de miniştri, parlamentari, demnitari care, prin activitatea lor, sunt alături de armată şi susţin proiectele legislative care vizează starea armatei, înzestrarea acesteia şi îmbunătăţirea statutului soldaţilor şi gradaţilor voluntari sau al cadrelor militare.
Cu aeronave militare se pot deplasa, potrivit reglementărilor militare, şi persoane civile. Aeronavele, fie că sunt avioane sau elicoptere, sunt folosite, potrivit destinaţiei, transportului de materiale sau de persoane, inclusiv al celui umanitar, de persoane aflate în stare medicală critică, şi sunt exemple nenumărate de astfel de zboruri aprobate şi desfăşurate în anul 2010, precum şi de transporturi aeriene în sprijinul populaţiei afectate de calamităţi naturale.
Şi în aceste cazuri, zborurile nu se fac contra cost, ci orele sunt, de asemenea, incluse în programul de pregătire a echipajelor aeronavelor şi nu necesită costuri suplimentare din bugetul M.Ap.N.
Ministrul apărării naţionale va continua să planifice şi să desfăşoare vizite de lucru în garnizoanele ţării, conform competenţelor date de funcţia de ministru al apărării, funcţie ale cărei atribuţii nu se pot exercita din birou, în scopul cunoaşterii concrete, la faţa locului, a condiţiilor de instruire şi de viaţă ale personalului militar şi civil şi pentru luarea măsurilor adecvate pentru rezolvarea cu operativitate a situaţiilor cu care se confruntă personalul armatei.

Sursa: satmareanul.net

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. pe langa astea mai sant si alte marsavii pe care le-a facut oprea cum ar fi a avansat oameni de la soldat in subofiter fara curs fara nimic,bataie de joc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE