sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăActualitate militaraMApN doneaza carti studentilor militari de peste Prut

MApN doneaza carti studentilor militari de peste Prut

Ministerul Apărării Naţionale din România a donat marţi un lot de literatură de specialitate bibliotecii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” din Republica Moldova. Delegaţia română a avut întrevederi cu specialiştii din Direcţia management şi resurse umane a Ministerului Apărării de peste Prut.

În cadrul dialogului, Vitalie Butnaru, şeful Direcţiei management si resurse umane, a mulţumit omologului său pentru bursele oferite Ministerului Apărării la cursurile din cadrul instituţiilor militare de învăţământ din România. Butnaru a subliniat că instruirea cadrelor militare la specialităţi precum aviaţia, radiolocaţia, geniu, protecţia chimică, logistica, etc., reprezintă o investiţie valoroasă în perfecţionarea efectivului Armatei Naţionale.

La rândul său, comandantul Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş, a mulţumit delegaţiei române pentru contribuţia la dezvoltarea fondului de literatură al Academiei Militare. Rectorul Bucliş a subliniat că lotul de literatură va fi util atât corpului didactic, cât şi studenţilor militari, deoarece se înscrie în eforturile de a perfecţiona învăţământul militar la standardele occidentale.
Fondul de carte al Academiei Militare „Alexandru cel Bun” conţine aproximativ 55.000 de volume ştiinţifice, de specialitate şi literare. În perioada anilor 2008 – 2010, biblioteca institutului a primit donaţii de carte de la Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea Pedagogică de Stat „I. Creangă” şi Academia de Ştiinţe a Moldovei. Totodată, colecţia de cărţi a fost îmbogăţită cu publicaţii ştiinţifice oferite de Biroul de Informare al Consiliului Europei la Chişinău, numeroase ONG-uri, dar şi persoane fizice.
Academia Militară „Alexandru cel Bun” posedă inclusiv o bibliotecă electronică cu un număr total de 12.000 de volume, peste 200 CD-uri şi 150 de casete video şi audio.

Sursa: ziuaveche.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE