luni, aprilie 15, 2024
AcasăLegislatieAvem un ministru cu sânge......

Avem un ministru cu sânge……

Ministrul Apararii Nationale Mircea Dusa
Ministrul Apararii Nationale
Mircea Dusa
Scuzandu-mi titlul , nu-mi pot stapani bucuria vazand ca cineva in aceasta tara reactioneaza in sfarsit la declaratiile inconstiente ale unui primar UDMR din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, care a spus ca limba maghiara trebuie sa fie obligatorie pentru toti cei care traiesc in asa zisul Tinut Secuiesc, inclusiv pentru corespondentii de stiri. Spre bucuria mea, cel care a reactionat foarte dur, a fost ministrul apararii nationale, Mircea Dusa.

La declaratiile primarului: „Ziua de azi este importanta pentru noi (…) este ziua in care trebuie sa spunem clar ca cunoasterea limbii maghiare este obligatorie, nu discriminativa, ci obligatorie. Incepand de la prefect, corespondentii televiziunilor si ai radiourilor romanesti, toata lumea care traieste din impozite, din impozitele secuilor, trebuie sa ne cunoasca limba, limba noastra materna” ministrul Dusa a avut o reactie dura cu care cel putin in ochii mei a crescut mult, aratand prin aceasta ca……ii pasa.

”Este o obraznicie fara margini a primarului din Miercurea Ciuc. Nu este posibil ca un asemenea discurs sa fie adus in dezbaterea publica, un discurs care mi se pare ca se auzea doar pe vremea lui Hitler. De altfel, primarul din Miercurea Ciuc, folosind asemenea invective la adresa romanilor, dar si a maghiarilor din Harghita, deopotriva, nu face altceva decat sa ii invrajbeasca unii impotriva celorlati”, a afirmat ministrul, intr-o declaratie de presa.

Avand in vedere ca Raduly Robert nu se afla la prima iesire de acest gen, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii ar trebui sa se autosesizeze iar primarul din Miercurea Ciuc ar trebui sa primeasca o sanctiune mult mai dura, nu doar o amenda contraventionala, care este contestata, considera Dusa.

Ministrul a spus ca va veni in zilele urmatoare la Miercurea Ciuc, pentru a se convinge daca mai are dreptul sa vorbeasca limba romana.

”Voi veni la Miercurea Ciuc zilele urmatoare, sa vad daca mai am dreptul sa mai vorbesc limba romana in Miercurea Ciuc, sau poate ca sa ajung acolo am nevoie de pasaport. Noroc ca am un pasaport diplomatic. Imi aduc aminte ca astfel de gesturi au mai existat atunci cand o persoana, careia nu vreau sa-i rostesc numele pentru ca este neimportanta, interzicea ca Eminescu si subsemnatul sa avem acces in Miercurea Ciuc”, a spus Dusa.

”Intr-o lume normala si intr-o Romanie a anului 2013 nu cred ca pot fi folosite asemenea discursuri si cu calmul si responsabilitatea necesara fac apel la primarul din Miercurea Ciuc sa isi vada de problemele administrative ale municipiului si sa nu mai comita astfel de gesturi”, a conchis Mircea Dusa.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE