vineri, septembrie 22, 2023
AcasăActualitate militaraInterneAna Maria Brânză a câştigat duminică, 2 februarie, Grand Prix-ul de spadă...

Ana Maria Brânză a câştigat duminică, 2 februarie, Grand Prix-ul de spadă fete de la Budapesta.

foto: frscrima.ro
Ana Maria Brânză (29 de ani) şi-a întărit poziţia de lider în clasamentul Cupei Mondiale în proba individuală de spadă după succesul de la Grand Prix-ul de la Budapesta, din weekend-ul trecut. Brânză a primit 48 de puncte pentru prima poziţie din capitala Ungariei şi are în prezent 270 de puncte, cu 81 mai multe decât ocupanta poziţiei secunde Anna Sivkova (Rusia) şi cu 82 mai multe decât maghiara Emese Szasz, clasată pe locul trei.

Pe podium la Budapesta
Foto: frscrima.ro

Ana Maria Brânză a încheiat ultimele nouă etape de Cupă Mondială mereu în primele cinci poziţii. Ultima dată când românca s-a clasat în afara primelor cinci locuri s-a întâmplat pe 8 februarie 2013, la etapa de Cupă Mondială de la Leipzig (Germania).

La finalul acestei săptămâni, în perioada 7-9 februarie, Ana va participa, alături de colegele sale de lot, la etapa de Cupă Mondială de la Leipzig, care va avea loc atât la individual cât şi pe echipe.

Lider în clasamentul mondial, Brânză s-a bucurat din plin de scrimă în capitala Ungariei. Calificată direct pe tabloul principal de 64, Ana Maria a trecut rând pe rând de: Anja Schuenke (Germania), scor 15-10, în turul I, de Hajnalka Toth (Ungaria), scor 10-7, în turul II, de Emma Samuelsson (Suedia), scor 15-9, în optimi, de Marta Ferrari (Italia), scor 15-11 în sferturi, de Lyubov Shutova (Rusia), în semifinale, scor 11-10, şi de estonianca Irina Embrich, scor 15-7.

Pentru acest nou succes, Ana a primit felicitari atat din partea conducerii ministerului apararii nationale prin vocea ministrului Dusa, cat si din partea premierului Ponta.

Felicitarile vin si din partea noastra intrucat lemerita din plin.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular