joi, noiembrie 30, 2023
AcasăDiverseDisputa FC Steaua- MApN intr-o noua ipostaza...parlamentara

Disputa FC Steaua- MApN intr-o noua ipostaza…parlamentara

Locotenent Sandra Izbasa
Locotenent Sandra Izbasa
Personal, gandeam ca odata cu decizia definitiva si irevocabila a ICCJ privind marca Steaua scandalul va lua sfarsit, vom vedea o intelegere amiabila intre doua entitati normale. Ete ca nu prea e asa…un deputat, fan Steaua sau mai repede George Becali, sare de cur in sus cum ca MApN-ul sa dea, citam, în folosinţă gratuită, marca istorică clubului FC Steaua Bucureşti?

Inainte de alte comentarii, hai sa citim declaratia deputatului de Constanta Mihai Tararache in parlament:

„Aşa cum bine ştim, avem parte astăzi de o întreagă tevatură legată de marca Steaua şi folosirea ei, asta de cînd instanţele au admis că marca Steaua aparţine clubului sportiv al armatei.

Pe de altă parte, ce nu realizează cei care astăzi negociază, străinii ar spune ca la piaţă, este faptul că Steaua aparţine milioanelor de fani ai ei, care sînt adevaraţii actionari ai acestei echipe, pentru că fără ei echipa Steaua, marca Steaua, nu ar exista. Steaua nu poate fi a unei persoane fizice, aşa cum nu poate fi a ministerului, prin CSA, aşa cum era în vremuri demult apuse.

Steaua este un simbol naţional al României, nicidecum un obiect pentru care se poate negocia. Chiar nu putem renunţa la vechile metehne, chiar nu ne dăm seama că ne batem joc de valorile noastre, de simbolurile noastre naţionale?

Oriunde te duci în lume, eşti întrebat de Steaua, nu de vreun om de afaceri sau de vreun ministru, eşti întrebat de Steaua pentru că este una din puţinele echipe româneşti de fotbal care ne-au adus atîtea bucurii şi care a făcut cunoscut numele României peste graniţe.

Cum putem să ne batem joc de un simbol, de o echipă cu care ne mîndrim cu toţii. Ce negociaţi, domnilor? Cum puteţi negocia un simbol al României, ce aparţine românilor şi exclusiv lor? De ce atîta nepasare faţă de acest simbol?
Cînd se va termina această mascaradă?

Va intreb domnule ministru, cînd veţi da, în folosinţă gratuită, marca istorică clubului FC Steaua Bucureşti?

În încheiere, domnule ministru, vă cer să interveniţi, în cel mai scurt timp, pentru soluţionarea acestei situaţii ruşinoase. Solicit răspuns scris şi oral, în termenul prevăzut de lege.

E, acum ca ma apucara niste dracusori, as vrea sa va intreb domnule deputat ales de cetatenii acestei tari, probabil si de mine, cum va permiteti domnia voastra sa solicitati ca un simbol national, asa cum spuneti, care apartine cetatenilor acestei tari, sa treaca in proprietatea unei societati comerciale? De cand va permiteti domnia voastra sa cereti unui ministru sa cedeze gratuit unei societati comerciale un bun al tarii, un simbol national?

Sa va aduc aminte ca de aceasta marca sunt legate multe alte sporturi si nu numai fotbalul?

Daca echipa de fotbal a adus Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei ce ne facem cu celelalte 95 de medalii olimpice, 503 medalii obţinute la campionatele mondiale, 820 de medalii obţinute la campionatele europene? Avea domnia voastra habar ca exista asa ceva in palmaresul Stelei?

Domnule deputat, interventia dumneavoastra in parlament imi ridica mari semne de intrebare. Pe cine slujiti in acest demers? O societate comerciala care va beneficia de milioane de pe urma marcii sau statul roman care va beneficia de…gaura in buget? Nu credeti ca ar fi mai bine sa lasati justitia sa-si faca treaba?

PS: am pus o fotografie, poate aceasta valoare a Romaniei va transmite ceva…desi nu cred. Va recomand sa va uitati la personaj, la echipament si la imaginea din spate.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular