marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitate militaraSefi noi la Colegiul militar din Breaza si la Direcţia Informare şi...

Sefi noi la Colegiul militar din Breaza si la Direcţia Informare şi Relaţii Publice

Col. Horia Stanescu
Foto: cantemircml.ro
Miercuri, 29 ianuarie, pe platoul Colegiului Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” din Breaza, a avut loc ceremonia militară de predare-primire a comenzii şi a Drapelului de luptă al instituţiei, colonelul Horia Stănescu preluand comanda unităţii de la colonelul dr. Constantin Moraru, numit recent, în funcţia de şef al Direcţiei Informare şi Relaţii Publice la Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică din MApN.

Ceremonia militara s-a desfăşurat în prezenţa locţiitorului şefului Statului Major al Forţelor Terestre, generalul maior dr. Ion Ungureanu, a reprezentanţilor administraţiei publice locale, a personalului colegiului, a elevilor şi a invitaţilor.

„Când am preluat comanda liceului, mi-a trebuit puţină vreme să-mi dau seama că, am luat în primire un tezaur pe care, trebuia să-l păstrez cu sfinţenie, pentru a-l preda mai târziu. Un tezaur constituit din oameni, din profesori, din ofiţeri, subofiţeri, maiştri militari, personal civil contractual, toţi destoinici, toţi harnici, toţi de excelenţă umană, dar mai ales din elevi, care, în opinia mea, reprezintă garanţia sigură a veşniciei acestui colegiu.

Un tezaur construit pe credinţa că, în această curte, însăşi materia a fost înnobilată cu suflet în timp, prin contopirea cu ceea ce a însemnat veşnicia mănăstireană, născându-se ceea ce, generaţie după generaţie, numim cu mândrie, spiritul cantemirist. Iată, astăzi, predau tezaurul. Eu cred că-l predau aşa cum l-am preluat şi poate că împreună cu oamenii cu care am trudit aici, am adăugat la bogăţia lui câteva perle de excelenţă profesională – performanţă şcolară şi profesională”, a subliniat colonelul dr. Constantin Moraru.

Colonelul Horia Stănescu, noul comandant al colegiului, a declarat: „În continuare ne revine nobila sarcină nouă, tuturor celor prezenţi, să ducem mai departe ceea ce a fost început cu mulţi ani în urmă, iar colegiul să rămână acolo unde este, să fie în continuare un etalon al competenţei şi al dăruirii profesionale (…) De astăzi, galeria selectă a personalităţilor militare se îmbogăţeşte cu încă un cantemirist”.

Colonelul Stanescu s-a nascut la 19.07.1967, absolvind in anul 1985 liceul al carui comandant a ajuns acum.

EXPERIENŢĂ PROFESIONALĂ
Prezent – Comandant al Colegiului Militar Liceal „Dimitrie Cantemir”- Breaza;
2006-2014 – Locţiitor al comandantului Colegiului Militar Liceal „Dimitrie Cantemir”;
2005-2006 – Şef compartiment „Planificare-Evaluare” la Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir”;
2002-2005 – Ofiţer 3 „Planificare şi Evaluare” la Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir”;
2000-2002 – Ofiţer 3 cu pregătirea psihologică şi cultura la Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir”;
1999-2000 – Comandant companie elevi ( şi instructor) la Liceul Militar „Dimitrie Cantemir”;
1998-1999 – Comandant companie logistică la Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir”;
1997-1998 – Comandant companie elevi ( şi instructor) la Liceul Militar „Dimitrie Cantemir”;
1994-1997 – Comandant companie elevi la Liceul Militar „Dimitrie Cantemir”;
1988-1994 – Comandant pluton elevi la Liceul Militar „Dimitrie Cantemir”.

EDUCAŢIE ŞI FORMARE

2010 – Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” – Colegiul de Management al Resurselor Apărării, Educaţional şi al Achiziţiilor – Curs postuniversitar de perfecţionare-conducere în domeniul managementului educaţional;
2005 – Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, profilul Sociopsihopedagogie, specializarea Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, cu diplomă de licenţă, 5 ani;
2002 – Stagiu de pregătire pentru ofiţerii de relaţii publice;
2002 – Curs de specialitate „Instruire asistată de calculator”;
1998 – Curs de stat major pentru ofiţeri de infanterie;
1993 – Curs comandanţi de companie infanterie;
1989 – Curs de perfecţionare psihopedagogică;
1988 – Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” Sibiu, arma infanterie;
1985 – Liceul Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza.

Asa cum spuneam la inceput, colonelul dr. Constantin Moraru, fostul comandant al colegiului a fost numit în funcţia de şef al Direcţiei Informare şi Relaţii Publice la Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică din MApN.

Colonelul dr. Constantin Moraru s-a născut la Sinaia, la 23 septembrie 1960. Atras de cariera militară încă de la o vârstă fragedă, a devenit elev al Colegiului Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” de unde a cules ştiinţă de carte, lumină, adevăr şi a încheiat cursurile liceale cu media 10 la bacalaureat.

A urmat mai departe Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” Sibiu, unde a absolvit ca şef de promoţie (1982). În 1992 a absolvit Academia de Înalte Studii Militare. A urmat cursurile Colegiului de Management al Resurselor Apărării, Educaţional şi al Achiziţiilor din Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”. Din 2010 este doctor în Ştiinţe militare şi informaţii.

Între anii 1999-2005 a fost şeful biroului testări în cadrul Centrului Zonal de Selecţie şi Orientare Breaza.
A fost comandant pluton elevi la Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu”, iar din anul 1986, s-a reîntors la Breaza, la liceul adolescenţei sale – Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” pentru a îndeplini funcţia de comandant companie elevi.

În perioada 2005-2014, a îndeplinit funcţia de comandant al Colegiului Militar Liceal „Dimitrie Cantemir”.

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE