miercuri, februarie 21, 2024
AcasăActualitate militaraInzestrare MApN pentru iarna: Freza militara

Inzestrare MApN pentru iarna: Freza militara

Daca vorbim de inzestrare si de o oarecare freza este clar ca nu ne referim la parul aranjat militareste ci la o freza de zapada care a facut senzatie zilele trecute prin participarea efectiva la eforturile de deszapezire a tarii.

Foto: Facebook.com

Specialiștii de la Centrul 185 Mentenanță “Radu cel Mare” din Târgoviște au finalizat lucrările la freza de deszăpezire care poate fi montată pe autocamioanele și tractoarele din dotarea armatei, cu scopul facilitării accesului către unități militare izolate pe timp de iarnă.

Freza de deszăpezire este dotata cu două dispozitive melcate care preiau și apoi aruncă zăpada la peste zece metri, în funcție de turaţia dată de operator, ea fiind angrenata de un motor de 220 de cai putere, separat de cel al autovehiculului care o transporta, in cazul acesta un DAC 665.

Freza a fost folosită deja în acțiunile de deszăpezire recente din județul Prahova, din zona Buzaului dispozitivul dovedindu-și astfel utilitatea și în cazul intervențiilor de sprijin al populației din zonele afectate de viscol și ninsori.

Potrivit ministrului apararii, care a tinut sa se laude cu aceasta realizare intr-un comandament de iarna la sediul MApN, structura de mentenanță a Centrului 185 Mentenanta lucrează la realizarea unui al doilea produs similar.

Nu stiu de ce nu se trece la patentare, omologare,fabricarea in serie a produsului si comecializarea lui, avand in vedere ca dispozitivul poate fi atasat aproape oricarui tip de autovehicul. Daca si-a dovedit utilitatea, de ce nu? Sau bugetul nu permite investitii? Poate daca le-am lua banii celor care nu si-au facut treaba in aceasta perioada grea, se vor gasi bani.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE