luni, februarie 26, 2024
AcasăActualitate militaraComandantul suprem al Fortelor Aliate (SACEUR) in vizita la MApN

Comandantul suprem al Fortelor Aliate (SACEUR) in vizita la MApN

Generalul Philip M. Breedlove, Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), se va întâlni, joi, 30 ianuarie, la sediul MApN, cu ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa.

Pe agenda oficială sunt cuprinse subiecte referitoare la contribuţia României la operaţiile Alianţei, în mod special ISAF şi viitoarea misiune Resolute Support din Afganistan, proiectele Smart Defence din care România face parte, precum şi planul de implementare a iniţiativei NATO Connected Forces Initiative”, informează MApN.

Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR) exercită comanda Comandamentului Aliat pentru Operaţii, unul din cele două comandamente strategice ale NATO, responsabil cu conducerea tuturor operaţiilor militare ale Alianţei.
SACEUR este un militar al armatei SUA cu grad de general sau similar acestuia.

SACEUR exercită comanda de la Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SHAPE) cu sediul la Mons, Belgia. El este, totodată, şi comandantul Forţelor Americane dislocate în Europa (EUCOM).

SACEUR este numit de către preşedintele Statelor Unite ale Americii, iar numirea acestuia este aprobată de către Consiliul Nord-Atlantic.

Din mai 2013, funcţia este îndeplinită de generalul Philip M. Breedlove, pilot de vânătoare cu peste 3500 ore de zbor la activ, majoritatea pe avionul F-16.

La finalul întrevederilor, cei doi oficiali vor susţine declaraţii de presă comune la sediul Ministerului Apărării Naţionale.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE