miercuri, februarie 21, 2024
AcasăCeremonii militareZiua veteranilor de razboi

Ziua veteranilor de razboi

Data de 29 aprilie are stransa legătură cu Înaltul Decret al Regelui Carol I din 29 aprilie 1902, prin care a fost instituit titlul de veteran de război, la a 25-a aniversare a mobilizării pentru cucerirea Independenţei de Stat a României.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 1222 din 10 octombrie 2007 şi prin Legea 303 din 13 noiembrie 2007, a fost instituită, pentru prima dată în România, Ziua veteranilor de război, sărbătorită pe 29 aprilie în fiecare an, in semn de recunoaştere a meritelor veteranilor de război pe câmpurile de luptă pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.

Cine si ce reprezinta acesti veterani de razboi?

Veteranii de război sînt românii care, participand la confruntarile din primul si cel de-al doilea razboi mondial sînt încă în viaţă , sînt acei romani care la chemarea ţării si-au lăsat voit sau nevoit familiile cu lacrimi in ochi în pragul casei, si-au lasat serviciile, au lasat patul dulce pentru campul umed, au lasat acoperisul sigur al casei pentru terenul de lupta, pentru un singur lucru: apararea independentei si suveranitatii statului la a carei chemare au raspuns.

Ce doresc acesti veterani?

Veteranii de razboi doresc un singur lucru: respect şi onoare din partea instituţiilor statului, respectarea drepturilor ce li se cuvin, respectul societatii civile pentru sacrificiul facut in urma cu multi ani, pentru cicatricile sau infirmitatile pe care unii dintre ei le poarta cu mandrie: sunt urme a eroismului de care au dat dovada in apararea tarii care acum se cheama Romania.

Din partea noastra stimati domni, din suflet, un sincer si calduros La multi ani!!!!!!

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE