joi, iunie 20, 2024
AcasăActualitate militaraTrei din militarii raniti in Afganistan au fost transferati la Centrul medical...

Trei din militarii raniti in Afganistan au fost transferati la Centrul medical regional american din Landstuhl (Germania)

La recomandarea medicilor din teatrul de operaţii, sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu şi caporalii clasa a III-a Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru, răniţi recent în Afganistan, aflaţi în stare stabilă, au fost transferaţi miercuri, 2 aprilie, la Centrul medical regional american din Landstuhl (Germania), pentru efectuarea unor proceduri medicale suplimentare.

Plutonierul-major Florin Ionel Murărescu şi caporalul clasa a III-a Marius Cristian Cănuci au fost externaţi din spital şi vor rămâne în baza militară din Kandahar pentru verificări medicale periodice şi fizioterapie.

Prezent la Iaşi la ceremonialul de decorare a Drapelului de luptă al Batalionul 151 Infanterie Războieni, ministrul Dusa declara că 3 dintre militari sunt răniţi grav, iar dacă starea acestora se va înrăutăţi, vor fi transportaţi la o clinică în Germania.

Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu decedat în urma aceluiasi incident, a fost repatriat, la ceremonia organizata pe aeroportul din Craiova fiind prezenţi ministrul Apărării, Mircea Duşa, primarul oraşului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, colegi şi rude ale militarului. Cei prezenţi au depus coroane de flori la catafalc, fiind oficiat şi un serviciu religios.

„Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat, iar sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murărescu şi caporalii clasa a III-a Marius Cristian Cănuci, Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru au fost răniţi, în Afganistan, în dimineaţa zilei de duminică, 30 martie, în urma unui atac sinucigaş cu un autovehicul încărcat cu exploziv care a intrat direct în maşina de luptă”, informează MApN.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE