duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraSubsecretarul apărării pentru informaţii din SUA a făcut o vizită în România

Subsecretarul apărării pentru informaţii din SUA a făcut o vizită în România

Foto: wikipedia.org
Subsecretarul american al apărării pentru informaţii, Michael G. Vickers, a efectuat o vizită oficială în România în cursul căreia a avut o întâlnire cu ministrul apărării, Mircea Duşa, în cadrul convorbirilor fiind subliniate relaţiile excelente pe linia schimbului de informaţii SUA-Romania.

Conform unui comunicat de presa MApN, ministrul Duşa a dat asigurari Subsecretarului american al apărării pentru informaţii cu privire la menţinerea poziţiei ferme a părţii române pentru dezvoltarea relaţiilor cu SUA în domeniul apărării, în cadrul „Parteneriatului Strategic Intensificat pentru secolul XXI”.

De asemenea, oficialul român a apreciat sprijinul acordat de SUA pentru pregătirea personalului şi dezvoltarea capabilităţilor, precum şi pentru susţinerea cu tehnică şi asistenţă logistică a trupelor române desfăşurate în Afganistan.

Ministrul român al apărării şi subsecretarul american al apărării pentru informaţii au mai discutat despre viitoarea misiune a NATO în Afganistan, subliniind necesitatea continuării cooperării în acest teatru de operaţii şi după anul 2014.La începutul lunii iunie 2012, o serie de militari ai Armatei României incepeau instruirea pentru utilizarea unui Sistem Permanent de Supraveghere Terestră (PGSS: Persistent Ground Surveillance System) la o unitate a Forţelor Terestre Române de la Buzău. Acest sistem de instruire a fost transferat Forţelor Armate ale României de către Forţele Armate ale Statelor Unite în sprijinul angajamentului continuu al României pentru securitatea militarilor americani, români şi altor militari NATO dislocaţi în Afganistan. Anterior, instruirea militarilor români care operau PGSS era realizată numai în Statele Unite şi necesita deplasarea acestora în SUA înaintea dislocării. Programul de instruire de la Buzău va continua să fie finanţat de Guvernul Statelor Unite pentru militarii români care participă la misiunea ISAF. Mai mult AICI

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE