joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitate militaraMilitarii romani participa la inlaturarea efectelor inundatiilor

Militarii romani participa la inlaturarea efectelor inundatiilor

Asa cum ne-am obisnuit deja, ca este vara cu inundatii sau iarna cu zapezi, militarii romani sunt scosi din cazarmi sa actioneze in sprijinul cetatenilor nevinovati afectati de calamitatile imprevizibile pentru autoritati insa previzibile prin inactiune, in sensul adoptarii unor masuri de combatere a posibilelor efecte.

Pentru ca nu ne ocupam aici de ceea ce ar trebui sa faca guvernantii romani prin ministerul mediului ca sa preintampine tragediile din aceste zile, noi spunem doar ca militarii romani isi fac datoria si actioneaza in sprijinul populatiei afectate din judetele Gorj si Arges.

foto: mapn.ro
Astfel, la ordinul ministrului Duşa, 29 de militari şi 5 mijloace tehnice actioneaza în localitatea Vaideeni, judeţul Vâlcea, pentru a sprijini lucrările de reabilitare la infrastructura rutieră, distrusă în urma inundaţiilor.

Foto: mapn.ro
De asemenea, 18 militari cu un autocamion acţionează în comuna Bascov, judeţul Argeş pentru evacuarea persoanelor aflate în dificultate. Pentru această misiune, se vor alătura încă 37 de militari cu 3 autocamioane care vor sprijini efortul autorităţilor locale.

Ca măsuri suplimentare luate de către ministrul apărării, elicopterele Ministerului Apărării Naţionale sunt pregătite să intervină la solicitarea Comandamentului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi a autorităţilor locale.

La solicitarea Comandamentului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi a autorităţilor locale, Ministerul Apărării Naţionale este pregătit să intervină în zonele afectate de inundaţii cu 1229 militari şi cu 206 mijloace tehnice.

Chiar daca nu este o misiune de lupta, militarii isi indeplinesc datoria sfanta de a fi alaturi de romani in situatii grele.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE