duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraSemnal editorial. Colectia Istoria adevarata: Mandria Vanatorului de Munte. Memorii de razboi,...

Semnal editorial. Colectia Istoria adevarata: Mandria Vanatorului de Munte. Memorii de razboi, autor Dumitru Teodorescu.

Mandria vanatorului de munte
Editura Marist ne-a semnalat aparitia cartii ”Mandria Vanatorului de Munte. Memorii de razboi”, autor Dumitru Teodorescu. Titlul face parte din colectia ”Istoria Adevarata”. Memoriile de război ale lui Dumitru Teodorescu, ofițer în Batalionul 7 Vânători de Munte, Divizia 2 Munte, din Bucovina de Nord până în Munții Tatra (1941-1945)

Repartizat ca și sublocotenent în Batalionul 7 “Ioan Buteanu” din Brigada a 2-a Munte (ulterior Divizia 2 Munte) condusă de legendarul general Ion Dumitrache, sublocotenentul Dumitru Teodorescu va lua parte din plin la întreaga epopee a acesteia, descriind în amănunt drama retragerii din Ardealul cedat ungurilor în 1940, precum și zilele de înălțător eroism și vitejie începând cu vara lui 1941.

Herța, Vierhovovca – Savinți (între Nistruși Bug), Malaja Bielosjorka, apoi în 1942 în Caucaz, la râul Baksan, cota 910, apoi Nalcik și Alagir, episoade de lupte și jertfe în care vânătorii de munte s-au acoperit de glorie și au dat imense sacrificii pentru țară.

Cavaler al Ordinului Mihai Viteazu clasa a III-a prin Decretul Regal nr. 445 din 12 februarie 1942, Dumitru Teodorescu va lupta mai departe pentru țară, atât în Campania din Est, cât și Campania din Vest, până în Munții Tatra.

A fost de trei ori rănit în luptă, dar de fiecare dată a revenit alături de soldații săi, vânătorii de munte din Batalionul 7, pentru a-și face pe mai departe datoria față de țară.

Cartea poate fi achizitionata la pretul de 29 lei de pe site-ul editurii, aici: Mandria vanatorului de munte. Memorii de razboi

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE